Prosena kaša z zelenjavo in piščancem
Print Friendly, PDF & Email

Okusna jed, ki jo postrežemo toplo ali pa hladno ob sezonski solati. S kuhanjem se del vitaminov v zelenjavi uniči, zato vam priporočam, da zelenjavo kuhate na zob, da ni razkuhana.

prosena-kasa-z-zelenjavo-in-piscancem

Prosena kaša z zelenjavo in piščancem – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Prosena kaša z zelenjavo in piščancem – sestavine

Za 6 oseb:

  • 600 g piščanca brez kosti in kože
  • 15 g sesekljanega česna
  • 350 g bučk ali buč (svežih ali zamrznjenih)
  • 150 g rdečega korenčka
  • 100 g sveže repe
  • 300 g paprike (sveže ali zamrznjene)
  • 150 ml paradižnikove mezge z origanom
  • 150 g prosene kaše
  • 1 žlica suhe ali mokre jušne zelenjave
  • 1 žlička kurkume
  • morska sol po okusu
  • 2 žlici olivnega olja
  • 500 ml vode
  • poper po želji

Prosena kaša z zelenjavo in piščancem – postopek

Zelenjavo očistimo in narežemo na manjše kocke velike 1 centimeter, papriko pa na krajše rezance, pripravljeno zelenjavo odtehtamo, narežemo tudi piščančje meso na kocke velike centimetra, česen drobno sesekljamo, odtehtamo tudi proseno kašo in paradižnikovo mezgo.

Prosena kaša z zelenjavo in piščancem

V kozico damo olje in na njem popražimo piščančje meso s sesekljanim česnom, da se lepo popeče z vseh strani.

Prosena kaša z zelenjavo in piščancem

Mesu dodamo vso zelenjavo, solimo in dodamo jušno zelenjavo, vse skupaj med mešanjem pražimo cca. 3 – 4 minute.

Prosena kaša z zelenjavo in piščancem

Ko je zelenjava prepražena, dodamo proseno kašo, paradižnikovo mezgo ter kurkumo in vse skupaj dobro premešamo.

Prosena kaša z zelenjavo in piščancem

Zalijemo z vodo in ko zavre, med občasnim mešanjem kuhamo 10 minut. Ko prenehamo kuhati, odstavimo s štedilnika in pokrijemo s pokrovko in pustimo še 5 – 10  minut, da se  vse  skupaj  zgosti.

Prosena kaša z zelenjavo in piščancem

Prosena kaša z zelenjavo in piščancem je skuhana in pripravljena, da jo postrežemo samostojno ob sezonski solati. Po želji lahko jed potresemo s poprom, ljubitelji pikantnih jedi pa tudi čilijem.

Prosena kaša z zelenjavo in piščancem

Okusen obrok z veliko zelenjave našemu telesu vedno prija. Lučka Glaser

Solate, ki jih lahko ponudimo poleg:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor