Ribja pašteta za pet zvezdic
Print Friendly, PDF & Email

Ribja pašteta za pet zvezdic iz sestavin, ki so v vsakem domu vedno na zalogi. Pripravljena v desetih minutah, naredite jo lahko tudi malo po svoje . . . Dobite obisk? Se vam mudi? Potrebujete predjed za praznične dni, ko meso ne sme biti na krožniku? Bi želeli zdrav prigrizek na hitro za družino ali prijatelje. Ali pa bi kar v dvoje posedeli ob kozarcu izbranega vina. Vsebuje vsa makro hranila in omega-3 maščobe, ki nam jih v vsakdanji prehrani pogosto primanjkuje.

Če ste ljubitelj paštet in namazov poskusite tudi:

Ribja pašteta za pet zvezdic – pripomočki:

  • vilice
  • nož
  • deska

Ribja pašteta za pet zvezdic – sestavine:

  • 90 g sardin v olju (konzerva 125 g)
  • 50 g trdega masla
  • 50 g nasekljane čebule
  • sol po okusu
  • sveže mlet poper po okusu
  • čajna žlička mešanice domačih sušenih začimb
  • 1 jušna žlica domačega oljčnega olja

Čas priprave 10 minut, količina sestavin je primerna za dve osebi.

Ribja pašteta za pet zvezdic – postopek priprave:

Očistite dve manjši čebuli. Eno boste sesekljali v pašteto, drugo pa po želji pripravite za serviranje paštete.

Na deski si pripravite vse sestavine. Začinite lahko tudi po svojem okusu.

Z vilicami grobo premešajte vse sestavine ter nato začnite mešati še maslo.

Ko ste maslo umešali dodajte še jedilno žlico oljčnega olja ter mešajte še toliko časa, da dobite želeno finost paštete. Pašteta je lahko bolj groba ali fino premešana.

Ribja pašteta za pet zvezdic je najboljša sveža. Načinov za serviranje je toliko kot kuharjev, predlagam vam naslednja dva.  lahko pa jo nekaj dni hranite tudi v zaprti posodi na hladnem. Po pašteti namenjeni za pozneje dodajte nekaj kapljic olja, da preprečite oksidacijo.

Ob ribji pašteti za pet zvezdic ponudite popečene rezine domačega polnovrednega kruha, dodajte liste izbrane mešane solate in kolobarje sveže narezane čebule.

Pameten nasvet
Ribjo pašteto za pet zvezdic lahko nekaj dni hranite tudi v zaprti posodi na hladnem. Po pašteti namenjeni za pozneje dodajte nekaj kapljic olja, da preprečite oksidacijo. Če želite pašteto pripraviti in servirati prej v vsak kupček paštete piknite zobotrebec, preko prekrijte z živilsko folijo in postavite na hladno. Preden boste pašteto postregli boste le odstranili folijo in zobotrebce.

O sestavinah in prehranski vrednosti
Ribja pašteta za pet zvezdic je primerna tudi za diabetike. Odlična je za predjed k ribjim jedem, kot prigrizek ali zgolj dodatek na rezini kruha k izbranemu kozarcu vina. Ker vsebuje kar nekaj maščobe ji lahko dodate regrat ali radič saj vsebujeta grenčine, ki pomagajo emulgirati maščobe. Tako bo imel žolč manj dela. Počutje tistih, ki imajo težave ob uživanju maščob pa boljše.
Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Irena Franić

Kuhanje in kreiranje novih receptov, uživanje ob dobro pripravljenem obroku v prijetni družbi. Vse to mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji.

Dodaj odgovor