Ribja pašteta za pet zvezdic
Ribja pašteta za pet zvezdic iz sestavin, ki so v vsakem domu vedno na zalogi. Pripravljena v desetih minutah, naredite jo lahko tudi malo po svoje . . . Dobite obisk? Se vam mudi? Potrebujete predjed za praznične dni, ko meso ne sme biti na krožniku? Bi želeli zdrav prigrizek na hitro za družino ali prijatelje. Ali pa bi kar v dvoje posedeli ob kozarcu izbranega vina. Vsebuje vsa makro hranila in omega-3 maščobe, ki nam jih v vsakdanji prehrani pogosto primanjkuje.
Če ste ljubitelj paštet in namazov poskusite tudi:
- namaz iz paprike in jajčevcev ali ajvar po moje
- fižolovo pašteto “Teta Meta”
- namaz iz čičerike in tune
- ribjo pašteto z bučnimi semeni
- paradižnikovo omako z zelenjavo “zelenjavna marmelada”
- čemažev pesto z mandlji
- jetrno pašteto za bogove
Ribja pašteta za pet zvezdic – pripomočki:
- vilice
- nož
- deska
Ribja pašteta za pet zvezdic – sestavine:
- 90 g sardin v olju (konzerva 125 g)
- 50 g trdega masla
- 50 g nasekljane čebule
- sol po okusu
- sveže mlet poper po okusu
- čajna žlička mešanice domačih sušenih začimb
- 1 jušna žlica domačega oljčnega olja
Čas priprave 10 minut, količina sestavin je primerna za dve osebi.
Ribja pašteta za pet zvezdic – postopek priprave:
Očistite dve manjši čebuli. Eno boste sesekljali v pašteto, drugo pa po želji pripravite za serviranje paštete.
Na deski si pripravite vse sestavine. Začinite lahko tudi po svojem okusu.
Z vilicami grobo premešajte vse sestavine ter nato začnite mešati še maslo.
Ko ste maslo umešali dodajte še jedilno žlico oljčnega olja ter mešajte še toliko časa, da dobite želeno finost paštete. Pašteta je lahko bolj groba ali fino premešana.
Ribja pašteta za pet zvezdic je najboljša sveža. Načinov za serviranje je toliko kot kuharjev, predlagam vam naslednja dva. lahko pa jo nekaj dni hranite tudi v zaprti posodi na hladnem. Po pašteti namenjeni za pozneje dodajte nekaj kapljic olja, da preprečite oksidacijo.
Ob ribji pašteti za pet zvezdic ponudite popečene rezine domačega polnovrednega kruha, dodajte liste izbrane mešane solate in kolobarje sveže narezane čebule.