Umešana jajca s kodrolistnim ohrovtom
Print Friendly, PDF & Email

Umešana jajca s kodrolistnim ohrovtom za malo drugačen, a zelo okusen zajtrk. Tako pripravljen zajtrk vsebuje veliko vitaminov in mineralov, ki nas napolnijo z energijo za začetek dneva. Tako pripravljen zajtrk je prava poslastica v času, ko imamo pri roki kodrolistni ohrovt.

Kodrolistni ohrovt je živilo, ki je nizkokalorično, vseeno pa je bogato z vsebnostjo hranilnih snovi, med katerimi so vitamini C, A in K ter kalij, magnezij, mangan in glukozinate.  Deluje protivnetno in antikancerogeno ter znižuje holesterol

 

Umešana jajca s kodrolistnim ohrovtom

 

Umešana jajca s kodrolistnim ohrovtom – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Umešana jajca s kodrolistnim ohrovtom – sestavine

Za dva obroka:

  • 200 g kodrolistnega ohrovta
  • 4 kokošja jajca
  • 1 žlica olja po želji (sončnično, olivno…)
  • morska sol po okusu
  • poper po želji

Umešana jajca s kodrolistnim ohrovtom – postopek priprave

Liste kodorlistnega ohrovta dobro operemo in odstranimo rjave, popikane liste, pristavimo lonec z vodo, ko voda zavre, damo liste ohrovta kuhati za 3 do 4 minute, med tem časom pripravimo posodo s hladno vodo in liste ohrovta, po tem, ko so blanširani, s penovko preložimo v hladno vodo, da ostanejo lepe zelene barve. Delno ohlajen kodrolistni ohrovt damo na cedilo, da oteče odvečna tekočina,  nato ga položimo na desko in ga sesekljamo.

Točen postopek blanširanja in tudi shranjevanja si lahko pogledate tu: kodrolistni ohrovt za zamrzovanje.

Frtalja s kodrolistnim ohrovtom V skledico ubijemo jajca, pri čemer 2 rumenjaka posebej preložimo na manjši krožnik, ki smo ga splaknili s hladno vodo, da se ne prilepita nanj, in ju shranimo za kasneje. Ostala jajca v skledici (2 celi jajci in 2 beljaka) posolimo in stepemo. Ta postopek lahko naredimo že zvečer, da je zajtrk hitreje pripravljen.

Frtalja s kodrolistnim ohrovtom

V ponev damo olje, ga segrejemo in nanj dodamo sesekljan kodrolistni ohrovt, med mešanjem ga popražimo 2 do 3 minute, da se segreje.

Frtalja s kodrolistnim ohrovtom

Nato dodamo še jajca in mešamo, da se ohrovt lepo  porazdeli med jajca in jajca lepo zapečemo.

Frtalja s kodrolistnim ohrovtom

Ko nehamo mešati, dodamo še rumenjaka in ponev pokrijemo s pokrovko za 1 do 2 minuti, da se tudi rumenjaka temperaturno obdelata.

Frtalja s kodrolistnim ohrovtom

Umešana jajca s kodrolistnim ohrovtom postrežemo še vroča, na vsak krožnik dodamo en rumenjak, zraven pa ponudimo poper in sol, če bomo hoteli popraviti slanost in pikantnost.

Umešana jajca s kodrolistnim ohrovtom

Želim vam veliko zdravih zajtrkov za lepe in uspešne dni. Lučka Glaser

Za popolne zajtrke pa vam priporočam doma pečen kruh ali pa pekovske izdelke:

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor