Avokado z jajcem v toastu
Print Friendly, PDF & Email

Avokado z jajcem v toastu je nasiten in zdrav zajtrk, ki bo teknil tudi tistim, ki ni(sm)o največji ljubitelji avokada, se pa zavedamo kako zdrav je, in ga skušamo vključiti v obroke. Avokado z jajcem si lahko pripravite tudi za hitro in enostavno kosilo, poleg se prileže svež paradižnik ali druga nam ljuba zelenjava. Priprava je zelo hitra, saj za ta okusen obrok ne boste potrebovali več kot 10 minut in kar je najboljše, okus lahko prilagajate sebi in svojemu okusu.

Avokado z jajcem v toastu

Pripomočki za avokado z jajcem v toastu

  • toaster

Sestavine za avokado z jajcem v toastu

Za 1 osebo:

  • pol zrelega avokada
  • 2 jajci
  • 2 rezini toasta (sama sem izbrala več zrnati toast)
  • česen v prahu po okusu
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • po želji in okusu lahko tudi čilijeva omaka ali čili v prahu ali drugi dodatki po okusu
  • malo olivnega olja ali košček masla

Priprava avokada z jajcem v toastu

Avokado prerežemo na pol in z žlico izdolbemo meso, katerega solimo po okusu in z vilicami dobro pretlačimo. Če želite, lahko avokadu dodate tudi česen v prahu, poper in čili omako. Sama sem želela dvigniti okus jajcem, zato sem te začimbe dodala jajcu, avokado pa zgolj solila.

Toaster vklopimo in v njem popečemo 2 rezini izbranega toasta.

Avokado z jajcem v toastu

Jajci ubijemo v manjšo skodelico in jim dodamo česen v prahu, poper in kanček soli (ne preveč, saj smo solili že avokado). vse skupaj dobro razžvrkljamo. V ponev damo malo olja ali majhen košček masla in segrejemo ponev,  nanjo vlijemo razžvrkljano jajce. Počakamo, da malo zakrkne, nato pa umešamo in spečemo jajce. Pazimo, da ga ne prepečemo.

Avokado z jajcem v toastu

Popečen toast premažemo z avokadom, čez položimo popečeno jajce in pokrijemo z drugo rezino popečenega toasta.

Avokado z jajcem v toastu

Toast je pripravljen, da zagrizemo vanj!

Avokado z jajcem v toastu

Naj tekne!

Še nekaj receptov z avokadom:

Avokado z jajcem v toastu

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor