Bananini mafini z avokadom in koščki čokolade
Print Friendly, PDF & Email

Ko moram porabiti porabiti zrele banane, zelo rada naredim puhaste bananine mafine z Nutello, tokrat pa sem imela poleg (pre)zrelih banan tudi avokado, ki me je vsakič, ko sem ga ošvrknila vabil, naj ga že končno porabim. In sem si rekla, kaj pa če ju združim v mafine? In tako so nastali mafini, bananini mafini z avokadom in koščki čokolade, ki so pripravljeni zelo enostavno in hitro, v le nekaj korakih.  Bolj kot sladica, čeprav to so, meni ustrezajo kot malica ali zajtrk, saj so dokaj nasitni.

Bananini mafini z avokadom in koščki čokolade

Pripomočki za bananine mafine z avokadom

 • pekač za mafine
 • papirnati modelčki za mafine

Sestavine za bananine mafine z avokadom

Za 12 mafinov:

 • 1 avokado (cca. 110-130 g)
 • 2 zreli banani (cca. 220 g)
 • 3 jajca (S)
 • 1 – 2 jedilni žlici medu (po okusu)
 • ščep vanilje v prahu
 • ščep mletega cimeta
 • 1/2 zavojčka pecilnega praška (lahko tudi vinski kamen)
 • 250 g gladke bele moke
 • 50 g čokoladnih kapljic ali nasekljane čokolade (mlečne ali temne)

Priprava bananinih mafinov z avokadom

Najprej olupimo in v posodo na večje koščke nalomimo banani. Bolj zreli sta, bolj sta sladki. Avokado prerežemo na pol in s pomočjo žlice izdolbemo meso, ki ga damo k bananam. Z vilicami zmečkamo banane in avokado.

Dodamo še bogat ščep vanilje in cimeta v prahu (namesto vanilje v prahu lahko tudi jedilna žlica vaniljevega ekstrakta), med in 3 jajca (če imamo večja jajca, zadostujeta 2 jajci). Vse skupaj, kar z vilicami premešamo in združimo v enotno zmes.

Bananini mafini z avokadom in koščki čokolade

Sedaj med mešanjem (kar z žlico ali vilico) žlico po žlici dodajamo moko, kateri smo primešali pecilni prašek (ali vinski kamen). Dobro vmešamo, da dobimo gladko zmes, v katero na koncu vmešamo še čokoladne kapljice. Izbiramo lahko med mlečno ali temno čokolado. Jaz sem izbrala temno.

Dobljeno maso nadevamo v modelčke za mafine, ki smo jih vstavili v pekač za mafine in pečemo v vnaprej ogreti pečici, na 170 °C (ventilacija) cca. 20 minut.

Bananini mafini z avokadom in koščki čokolade

Ko so bananini mafini z avokadom in koščki čokolade pečeni, jih pustimo v pekaču, da se nekoliko ohladijo, nato pa jih vzamemo iz pekača in postrežemo še malo tople ali hladne.

Bananini mafini z avokadom in koščki čokolade

Naj vam teknejo!

Bananini mafini z avokadom in koščki čokolade

Ljubitelje sladic z avokadom vabim, da poskusite tudi:

Če pa imate v sladicah raje banane, pa poskusite:

Bananini mafini z avokadom in koščki čokolade

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor