Avokadov namaz s česnom
Print Friendly, PDF & Email

Priznam. Nisem ljubiteljica avokada. No, vsaj nisem bila, dokler mi sestrična ni izdala sestavin, ki jih da v avokadov namaz. Sledila sem njenemu nasvetu in veste kaj?
Avokadov namaz s česnom me je tako zelo presenetil, da sem skoraj vsega pojedla sama.

Odličen je, s kančkom kislosti, ki se krasno dopolnjuje z naravnim okusom avokada in ravno pravšnjo mero okusa po česnu (količino česna seveda lahko prilagajate svojemu okusu). Priprava pa vam vzame pičlih nekaj minutk. Zato le poskusite avokadov namaz s česnom. Tudi, če niste ljubitelji avokada, morda pa to postanete.

Pripomočki za pripravo avokadovega namaza s česnom

  • skodelica
  • vilica
  • žlica
  • nož in deska za rezanje
  • ožemalnik citrusov

Pripomočki za avokadov namaz

Za 2-3 osebe

  • 1 ravno prav zrel avokado
  • 3 stroki česna (oz. po okusu; tisti, ki bi vas utegnili motiti koščki česna uporabite suh, mleti česen)
  • 2 žlici sveže iztisnjenega limoninega soka
  • sol po okusu

Priprava avokadovega namaza s česnom

Limono prerežemo na pol in jo ožamemo s pomočjo ožemalnika citrusov. Nato olupimo česen in ga čim bolj na drobno nasekljamo. Tisti, ki bi vas koščki česna utegnili motiti, lahko uporabite tudi česen v prahu.

Avokado prepolovimo in iz njega vzamemo koščico. To najlažje storimo tako, da z nožem udarimo po njej (previdno, da se ne urežete) in jo tako ”nataknemo” na nož in enostavno odstranimo. Seveda pa to lahko storite tudi kako drugače.

Notranjost avokada z žlico izdolbemo v skodelico v kateri bomo pripravili namaz. Lupino zavržemo. Z vilicami avokado čim bolj zmečkamo. Dodamo nasekljan česen, 2 žlici limoninega soka in sol po okusu (jaz sem dodala 1-2 ščepa soli).

Vse sestavine ponovno dobro premešamo in po potrebi še malce pretlačimo in avokadov namaz s česnom je pripravljen.

Namažite ga na poljuben kruh, kruhke, prepečenec. Lahko ga pomakate tudi v čips iz tortilje.

Sama si poleg avokadovega namaza s česnom postrežem paradižnik in svežo kumarico. Ljubitelji mesnin pa poleg lahko prigriznete tudi kolešček ali dva suhe salame.
Če na enkrat ne boste porabili vsega, ga lahko zaprete v posodico primerno za shranjevanje živil ali skodelico prekrijete s folijo za živila in shranite v hladilniku kjer bo počakal do dva dni.


Dober tek želim!

Ocena:
Skupaj: 41 Povprečno: 4.4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor