Čokoladna avokadova krema (mousse)
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladna avokadova krema, lahko bi rekla tudi mousse, bo zadovoljila vsakega čokoholika, saj s svojim intenzivnim čokoladnim okusom prebudi vse brbončice. Potrebujemo samo 3 sestavine, nekaj minutk časa in že se lahko sladkamo in uživamo v njenem čokoladnem okusu. Brez slabe vesti, saj čokoladna avokadova krema vsebuje le dobre in našemu telesu prijazne sestavine. Ne verjamete?

Avokado je bogat z vitamini A, B, C, E in K ter minerali , v njem tako najdemo: železo, baker, magnezij, fosfor in kalij. V vsebuje tudi veliko zdravih mononenasičenih maščob. Banane so med drugim odličen vir kalija, pa tudi železa, beljakovin, vitamina A in vitamina B6. Vsebuje tudi 3 naravne sladkorje in prav zaradi banan je čokoladna avokadova krema sladka, pa tudi kremna, nežna. Tudi pravi kakav je dober za naše telo in je izjemno bogat z antioksidanti, vsebuje železo, magnezij, cink, krom, mangan, baker, omega 6 maščobne kisline, vitamin C, …

Čokoladna avokadova krema (mousse)

Pripomočki za čokoladno avokadovo kremo

  • blender ali palični mešalnik s posodo za sekljanje

Sestavine za čokoladno avokadovo kremo

Za 2-3 porcije:

  • 2 zelo zreli banani (bolj kot sta zreli, bolj sladki sta)
  • 1 avokado
  • 2-4 čajne žličke kakava v prahu (po okusu)

Priprava čokoladno avokadove kreme

Banani olupimo in ju nalomimo na manjše koščke, katere dajemo direktno v posodo blenderja. Avokado po dolgem prerežemo ter razpolovimo, z žlico izdolbemo meso, in ga dodamo k bananam, drugi polovici avokada odstranimo koščico in prav tako izdolbemo meso. Dodamo še pravi grenki kakav v prahu, kakav dodajte po okusu. Za intenzivnejši okus več, za manj pa manj. Jaz sem dodala 4 bogate čajne žličke kakava in dobila intenziven okus po temni čokoladi.

Vse skupaj zmiksamo, da dobimo gladko zmes, ki je povsem brez koščkov.

Čokoladna avokadova krema (mousse)

Čokoladno avokadovo kremo le še prenesemo v kozarčke in postrežemo. Lahko si pomagate z dresirno vrečko ali pa čokoladno kremo v kozarce nadevate kar s pomočjo žlice.

Čokoladna avokadova krema (mousse)

V kolikor ste bolj sladkosnedi ali pa bi uporabili ”preveč” kakava, lahko čokoladno avokadovo kremo posladkate z dodatkom medu.

Čokoladna avokadova krema (mousse)

Prijetno sladkanje!

Poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor