Sirov prigrizek iz tortilj
Print Friendly, PDF & Email

Če pričakujemo goste in bi jim radi ponudili nekaj, kar bomo lahko pripravili hitro in zelo enostavno, je sirov prigrizek iz tortilj pravi recept za to. Prav tako te sirove zvitke lahko ponudimo poleg kakšne juhe ali enolončnice namesto kruha. Mi jih vzamemo tudi s sabo in jih pojemo na poti.

Za sirov prigrizek iz tortilj potrebujemo le 3 sestavine: tortilje in dve vrsti sira; prva je poljubna, druga pa je sir s plemenito plesnijo, npr. gorgonzola, ki pa jo po želji seveda lahko nadomestimo s kakšno drugo. Prav tako lahko v te zvitke dodamo tudi vložene šampinjone ali olive.

Sirov prigrizek iz tortilj

Pripomočki za sirov prigrizek iz tortilj:

  • 4 zobotrebci

Sestavine za sirov prigrizek iz tortilj:

Za 8 zvitkov:

  • 2 tortilji
  • 60 g sira (npr. masdamer, ementaler …)
  • 30 g gorgonzole ali drugega sira s plemenito plesnijo
  • po želji še vloženi šampinjoni ali olive

Postopek za sirov prigrizek iz tortilj:

Za sirov prigrizek iz tortilj naribamo 60 g sira in na manjše koščke narežemo 30 g gorgonzole.

Sirov prigrizek iz tortilj

Tortiljo položimo na desko in jo prerežemo tako, da dobimo 4 enako velike dele.

Sirov prigrizek iz tortilj

Na vsak del tortilje posebej položimo malo naribanega sira in par koščkov gorgonzole. 4 zobotrebce prelomimo na pol, da dobimo 8 kosov.

Sirov prigrizek iz tortilj

Levi in desni vogal zapognemo proti sredini.

Sirov prigrizek iz tortilj

Širši konec začnemo zvijati, pri čemer pazimo, da nam pravkar zapognjena vogala ne uideta ven, saj morata držati nadev v tortilji.

Sirov prigrizek iz tortilj

Zvijamo proti trikotniku oz. špici.

Sirov prigrizek iz tortilj

Ko naredimo zvitek, vanj zapičimo zobotrebec, da drži obliko.

Sirov prigrizek iz tortilj

Zvitke polagamo na pekač. Ne potrebujemo papirja za peko. Pekač položimo v klasično pečico ogreto na 170 °C in jih pečemo 15-20 minut, odvisno tudi, kako zapečene želimo. Meni je všeč, da so malo bolj zapečeni in lepo hrustajo, notri pa so mehki in brbončice preplavijo z značilnim okusom po gorgonzoli.

Sirov prigrizek iz tortilj

Če želimo narediti več zvitkov, seveda samo povečamo količino sestavin. Po želji lahko dodamo tudi na koščke narezane olive ali šampinjone. Dober tek!

Sirov prigrizek iz tortilj

Ponujam vam še nekaj idej za okusne, vabljive prigrizke:

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.4]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor