Hren malo drugače
Print Friendly, PDF & Email

Hren malo drugače je velikonočna klasika v novi preobleki. Skuta in kisla smetana, ki ji dodate lističe hrenove korenine je prava paša za oči. Tako pripravljen je primeren za zajtrk, kot predjed ali večerja. Če mu dodate še jajčka in pest izbrane sezonske solate bo ta hrenov karpačo polnovreden obrok v vseh pogledih.

Hren malo drugače – pripomočki:

  • ostro strgalo
  • skodelica
  • pripomoček za mešanje

Hren malo drugače – sestavine:

  • 2 do 3 jušne žlice ne pretlačene skute
  • 1 do 2 zvrhani jušni žlici kisle smetane
  • sol po okusu
  • hrenova korenina

Po želji servirajte s trdo kuhanimi jajci. Čas priprave 10 minut. Količina primerna za dve osebi.

Hren malo drugače – postopek priprave:

V izbrano skodelico odmerite ustrezno količino ne pretlačene skute in kisle smetane. Posolite in premešajte. Razmerje med skuto in smetano določite sami glede na to kako gost ali tekoč namaz želite. Bolj gostega boste lahko servirali kot kepico in jo še dodatno posuli z lističi hrena. Redkejša pa bo primerna za namaz preko rezine kruha.

Očistite korenino hrena ter jo naribajte na tanke lističe – kot karpačo.

 

Lističe umešajte v pripravljeno skuto.

Nekaj naribanih hrenovih lističev prihranite za dekoracijo ali posip.

Ponudite ob šunki in trdo kuhanih jajcih. Lahko dodate tudi liste mladega radiča in regrata.

Če ste ljubitelj skute morate poskusiti tudi:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 4]

Irena Franić

Kuhanje in kreiranje novih receptov, uživanje ob dobro pripravljenem obroku v prijetni družbi. Vse to mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji.

Dodaj odgovor