Polnjene paprike z zeliščno skuto
Ko bi radi presenetili s kakšnim posebnim prigrizkom, ki je po vrhu vsega še zdrav pripravite polnjene paprike z zeliščno skuto. Prigrizek je primeren tudi za predjed, malico ali večerjo. V prijetni družbi bo teknil ob izbrani pijači. Nikar ne zamudite slastnega prigrizka . . .Pripravila sem nekaj različnih predlogov serviranja.
Polnjene paprike z zeliščno skuto – pripomočki:
- nož za čiščenje zelenjave
- skodelica za pripravo zeliščno skutnega nadeva
- nož za sekljanje
- deska
- pripomoček za mešanje
- pladenj ali krožniki za serviranje
Polnjene paprike z zeliščno skuto – sestavine:
- 6 ozkih rumenih paprik
- 3 zvrhane jušne žlice ne pretlačene skute
- 1 zvrhana jušna žlica kisle smetane
- sol po okusu
- šopek peteršilja (2 vejici)
- 1 vršiček črne bazilike
- šopek drobnjaka
- 10 do 15 cvetov kapucinke
- 1 jušna žlica bučnih semen
Količina nadeva je za zelo ozke paprike.
Polnjene paprike z zeliščno skuto – postopek priprave:
Nabrana zelišča operite in nekoliko osušite. Bučna semena zdrobite s tolkačem za meso. V skodelico odmerite 3 zvrhane jušne žlice ne pretlačene skute, 1 zvrhano jušno žlico kisle smetane, dodajte sol po okusu in dobro premešajte. Dodajte sesekljana zelišča, sesekljane cvetove kapucink in zdrobljena bučna semena ter ponovno dobro premešajte.
Zeliščno skuto s cvetovi kapucink lahko servirate preko rezine popečenega kruha in zraven na krožnik položite še kakšen zaprt cvet kapucinke.
Zeliščno skuto lahko oblikujete v kroglico ter jo položite na list solate.
Lahko pa z njo napolnite majhne prepolovljene paprike.
Po dolžini sredinsko prerežite paprike skupaj s pecljem. Očistite samo semena pecelj pa pustite. Polovice paprik poljubno napolnite z zeliščno skuto. Zložite jih na pladenj ali oblikujte krožnik kot samostojni hod. Oblikujte poljubno dekoracijo, tole je samo namig . . .