Palačinke s koprivami in zeliščno skutnim nadevom
Print Friendly, PDF & Email

Palačinke s koprivami in zeliščno skutnim nadevom niso samo paša za oči ampak tudi prava infuzija za krepitev zdravja. Vsebujejo vsa makro hranila, polne so mineralov in vitaminov. Enostavna in hitra priprava pa vas bo preprosto navdušila. Jed lahko pripravite tudi za večerjo.

Če ste ljubitelj jedi iz kopriv si lahko pripravite tudi:

Ljubitelji palačink pa si lahko pripravite tudi:

Palačinke s koprivami in zeliščno skutnim nadevom – pripomočki:

  • posoda za pripravo testa
  • električni mešalnik
  • pripomoček za mešanje
  • lonec za blanširanje kopriv
  • palični mešalnik
  • ponev za peko palačink
  • zajemalka

Palačinke s koprivami in zeliščno skutnim nadevom – sestavine za palačinke:

  • 400 g blanširanih in zmletih kopriv
  • 200 g pirine moke
  • 2 jajci
  • 25 g grobo naribanega parmezana
  • 25 g grobo naribanega mladega kravjega sira
  • pol zavoja vinskega kamna ali čajna žlička sode bikarbone
  • čajna žlička soli
  • sveže nariban muškatni orešček (približno ena čajna žlička)
  • pol čajne žličke mešanice domačih posušenih začimb
  • sveže mlet poper
  • 2 dl mleka

Iz pripravljenega testa boste spekli približno 12 palačink. Po osebo bodo dovolj 3 palačinke s koprivami in zeliščno skutnim nadevom saj so izredno nasitne.

Palačinke s koprivami in zeliščno skutnim nadevom – sestavine za nadev:

  • 200 g skute
  • 100 g kisle smetane
  • velik šopek svežih zelišč (drobnjak, žajbelj, timijan ali po vaši izbiri)
  • sol po okusu

Palačinke s koprivami in zeliščno skutnim nadevom – postopek priprave:

Pripravite testo za palačinke kot običajno le s to razliko, da namesto več tekočine dodate zmlete blanširane koprive.

Na koncu priprave testa umešate še grobo nariban parmezan in mladi kravji sir.Testo naj počiva 15 do 20 minut.

Na manjši ponvi premera približno 20 cm specite debelejše palačinke. Naj bodo bolj podobne omleti saj jih boste z nadevom le prepognili. Pecite pokrito.

Nadev pripravite iz skute, kisle smetane, soli in sesekljanih svežih zelišč (zelišča lahko izberete po lastnem okusu). Nekaj drobnjakovih stebelc prihranite za dekoracijo krožnika.

Ohlajene palačinke do polovice debelo namažite s skutno zeliščnim nadevom in jih prepognite. Ponudite okrašeno z drobnjakom. K tako bogatim palačinkam se odlično poda sveža krhka solata z naribanim korenčkom. Tako boste v enem obroku dobili vsa potrebna hranila.

Vsi ljubitelji skute pa le to lahko uporabite tudi v jedeh:

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Irena Franić

Kuhanje in kreiranje novih receptov, uživanje ob dobro pripravljenem obroku v prijetni družbi. Vse to mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji.

Dodaj odgovor