Meso z žara z jajci
Print Friendly, PDF & Email

Ko nam od piknika ostane pečenje in naslednji dan pademo v dilemo, kako bi to, ponavadi različne, že pečene mesnine uporabili, jih enostavno popečemo z jajci.

Različne vrste mesa in klobasice lahko pomešamo med sabo, le izločimo lesene palčke od nabodal in podobno. Ribje meso (vse vrste) izločimo.

S kratkotrajnim praženjem na olju in čebuli narezanega in na žaru pečenega mesa, damo mesu svežino, dodana jajca pa uravnavajo sočnost, okus in vonj različnih vrst mesa.

Meso iz žara z jajci

Pripomočki za pripravo mesa z žara z jajci

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo mesa z žara z jajci

Za štiri osebe:

  • 400 g poljubnega pečenega mesa iz žara
  • 30 ml sončničnega olja
  • 6 jajc
  • 70 g čebule
  • sol po okusu

Priprava mesa z žara

Pečeno meso z žara, ki je že ohlajeno, narežemo na drobne, poljubno velike koščke, pri tem odstranimo kosti in špile klobas in nabodal.

Meso iz žara z jajci

V ponvi segrejemo olje, prepražimo čebulo, ki smo jo pred tem nasekljali, da začne rahlo rumeneti.

Meso iz žara z jajci

Dodamo na koščke narezano meso, ki ga pražimo 3 do 5 minut, da se dobro pregreje.

Meso iz žara z jajci

V skodelici stepemo jajca  in jih prelijemo čez prepraženo na drobno narezano meso, dobro premešamo in pražimo še 3 do 4 minute, poizkusimo in po potrebi dosolimo, ljubitelji popra pa še popoprajo.

Meso iz žara z jajci

Spoštujmo hrano in trud, ki smo ga vložili v peko na žaru in naslednji dan pojejmo kar je ostalo. Lučka Glaser

Jajca so vsestranska, saj na njih lahko prepražimo različne dobrote:

  1. Najbolj slastna jajčka, pečena na ocvirkih.
  2. Super jajčni miks s šunko, sirom in kruhom.
  3. Slastna pečena jetrna pašteta z jajci.
  4. Paradižnik z jajci in čebulo.
  5. Kajzerice s popečeno slanino in jajcem.
  6. Umešana jajčka s popečeno hamburško slanino.
  7. Pražene lisičke z jajci.
  8. Jurčki, praženi z jajci.
  9. Sataraš z jajci.
  10. Špinača z jajci.
  11. Jajčni namaz.
  12. Jajca s hrenom.
  13. Česnovi pski z jajci.
  14. Knapovsko sonce ali funšterc.
  15. Frtalja iz zelenega paradižnika.
Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor