Kajzerice s popečeno slanino in jajcem
PrintFriendly and PDF

Med vsemi vrstami pekovskega peciva poznamo tudi kajzerice, ki jih tokrat za spremembo pripravimo malo drugače. Večina zaradi stiske s časom kajzerice zaužije kot sendvič ali ob jogurtu in drugih mlečnih izdelkih. Zato predlagam, da v prostih dneh, ko imate malo več časa, da pripravite za zajtrk obogatene kajzerice po mojem receptu.

kajzerice-s-popeceno-slanino-jajcem

 Kajzerice s popečeno slanino in jajcem – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • krožnik
  • ponev
  • vilice
  • pečica
  • skleda
  • peki papir
  • pekač

Kajzerice s popečeno slanino in jajcem – sestavine:

Za 2 osebi

  • 2 kajzerici
  • 5 jajc
  • 100 ml mleka
  • 70 g slanine
  • 1 paradižnik
  • 3 žlice kisle smetane
  • žlica olja
  • sol in poper po okusu

Kajzerice s popečeno slanino in jajcem – postopek:

Kajzerice prerežemo na polovico in jim odstranimo sredico, da pripravimo prostor za nadev.

kajzerice-s-popeceno-slanino-jajcem

V skledo vlijemo mleko, ubijemo jajce in vse skupaj dobro premešamo, polovice kajzeric, ki smo jim odstranili sredico, dobro namočimo v mešanico mleka in jajca.

kajzerice-s-popeceno-slanino-jajcem

V ponvi segrejemo olje in popečemo polovice kajzeric po obeh straneh, da so lepo zapečene in postanejo bolj kompaktne.

kajzerice-s-popeceno-slanino-jajcem

Popečene kajzerice naložimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, v izdolbeni del naložimo slanino narezano na kocke v krogu, da v sredini naredimo prostor za jajca.

kajzerice-s-popeceno-slanino-jajcem

Vse skupaj posolimo in popopramo in damo peči v ventilatorsko pečico segreto na 160 stopinj °C, pečemo približno 15 – 20 minut.

Po pečenju kajzerice serviramo na krožniku na katerega dodamo svež paradižnik in kislo smetano tako, da je obrok vitaminsko še bolj bogat.

kajzerice-s-popeceno-slanino-jajcem

Dober tek vam želi Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.8]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor

Hvala, da nas berete. 🙂

Ste že všečkali našo stran?