Kajzerice s popečeno slanino in jajcem
Med vsemi vrstami pekovskega peciva poznamo tudi kajzerice, ki jih tokrat za spremembo pripravimo malo drugače. Večina zaradi stiske s časom kajzerice zaužije kot sendvič ali ob jogurtu in drugih mlečnih izdelkih. Zato predlagam, da v prostih dneh, ko imate malo več časa, da pripravite za zajtrk obogatene kajzerice po mojem receptu.
Kajzerice s popečeno slanino in jajcem – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- krožnik
- ponev
- vilice
- pečica
- skleda
- peki papir
- pekač
Kajzerice s popečeno slanino in jajcem – sestavine:
Za 2 osebi
- 2 kajzerici
- 5 jajc
- 100 ml mleka
- 70 g slanine
- 1 paradižnik
- 3 žlice kisle smetane
- žlica olja
- sol in poper po okusu
Kajzerice s popečeno slanino in jajcem – postopek:
Kajzerice prerežemo na polovico in jim odstranimo sredico, da pripravimo prostor za nadev.
V skledo vlijemo mleko, ubijemo jajce in vse skupaj dobro premešamo, polovice kajzeric, ki smo jim odstranili sredico, dobro namočimo v mešanico mleka in jajca.
V ponvi segrejemo olje in popečemo polovice kajzeric po obeh straneh, da so lepo zapečene in postanejo bolj kompaktne.
Popečene kajzerice naložimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, v izdolbeni del naložimo slanino narezano na kocke v krogu, da v sredini naredimo prostor za jajca.
Vse skupaj posolimo in popopramo in damo peči v ventilatorsko pečico segreto na 160 stopinj °C, pečemo približno 15 – 20 minut.
Po pečenju kajzerice serviramo na krožniku na katerega dodamo svež paradižnik in kislo smetano tako, da je obrok vitaminsko še bolj bogat.
Dober tek vam želi Lučka Glaser.