Umešana jajčka s popečeno hamburško slanino
Print Friendly, PDF & Email

Umešana jajčka s popečeno hamburško slanino so močan jutranji obrok in kombinacija, ki je pogosta na jedilnikih ne le pri nas, ampak po celi Evropi in tudi Ameriki. Čas priprave je zelo hiter in enostaven, zato je priljubljen tudi pri moških, ko hočejo kakšen dan presenetiti svojo najdražjo pri zajtrku. Kalorije, ki jih vsebujejo jajca in slanina zadoščajo do poznega kosila ali zgodnje večerje.

umesana-jajcka-s-popeceno-hambursko-slanino

Pripomočki za umešana jajčka s popečeno hamburško slanino

  • ponev
  • štedilnik
  • kuhalnica
  • krožnik
  • deska
  • nož

Sestavine za umešana jajčka s popečeno hamburško slanino

Za 2 osebi:

  • 100 g hamburške slanine
  • 3 jajca
  • 1 žlica sončničnega olja
  • sol in poper po okusu

Postopek priprave umešanih jajčk s popečeno hamburško slanino

Slanino narežemo na tanke rezine, lahko pa kupimo tudi narezano. V ponvi segrejemo sončnično olje.

umesana-jajcka-s-popeceno-hambursko-slanino

Ko je olje segreto, dodamo narezano hamburško slanino in jo popečemo po obeh straneh, ko je popečena, jo damo na krožnik.

umesana-jajcka-s-popeceno-hambursko-slanino

Na olju, na katerem smo popekli slanino popečemo tudi jajca, da prevzamejo vonj in okus po slanini in so še bolj okusna,  na koncu jih tudi posolimo.

umesana-jajcka-s-popeceno-hambursko-slanino

Jajca dobro premešamo in, ko so popečena, jih dodamo k popečeni slanini na krožnik, po želji popopramo in obrok je pripravljen.

umesana-jajcka-s-popeceno-hambursko-slanino

Zraven ponudimo še doma pečen kruh:

Dober tek vam želim, Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.9]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor