Paradižnik z jajci in čebulo
Print Friendly, PDF & Email

Paradižnik z jajci in čebulo je obrok, ki ga lahko zaužijemo v vsakem letnem času, tako za zajtrk, kosilo ali večerjo, uporabimo lahko svež, kakor tudi zamrznjen paradižnik, ki je dostopen celo leto. Obrok je nasiten, okus je nežen, sladko kiselkast, nobena sestavina nima izrazitega okusa in vonja, zato že pri serviranju občutimo prijetno aromo, ki nam dvigne apetit in obrok z veseljem zaužijemo.

 Paradižnik z jajci in čebulo – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • ponev
  • skodelica
  • kuhalnica
  • vilice
  • servirni krožnik

Paradižnik z jajci in čebulo – sestavine

Za 2 osebi:

  • 3 jajca
  • 3 paradižnike
  • 1 čebulo
  • 2 žlici sončničnega olja
  • sol in poper po okusu

Paradižnik z jajci in čebulo – postopek:

Pripravimo in operemo paradižnik, olupimo čebulo in jo nadrobno narežemo, v ponvi na zmerni temperaturi segrejemo sončnično olje, dodamo narezano čebulo in jo pražimo, da lepo postekleni.

Med praženjem čebule narežemo oprane paradižnike na drobno, ubijemo jajčka v skodelico in jih stepamo z vilicami, da se beljak in rumenjak lepo premešata.

Na prepraženo čebulo stresemo na drobno narezan paradižnik, dobro premešamo in dodamo jajčka

Med pečenjem na zmernem ognju vse skupaj dobro mešamo, da se sestavine enakomerno porazdelijo po ponvi, da so jajčka lepo zapečena in, da tekočina od paradižnika izhlapi, zato ne pokrivamo z pokrovko. Po potrebi solimo in tudi popopramo.

Dober tek vam želi Lučka.

Ocena:
Skupaj: 24 Povprečno: 4.8]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor