Pražene lisičke z jajci
Print Friendly, PDF & Email

Pražene lisičke z jajci so obrok, ki si ga pripravimo v dopoldanskem času, običajno po nabiranju gob, ko so gobe še sveže in kar kličejo po okusnem obroku, ki se ga da na hitro pripraviti.
Slovenski gozdovi nam nudijo veliko vrst gob, med njimi je tudi lisička, ki spada med najbolj prepoznavne, njena priprava pa je v kuhinji med ljubitelji gob zelo različna. Pri nabiranju moramo biti zelo previdni, saj lahko gobo hitro zamenjamo za neužitno, če nismo  prepričani o vrsti gobe, je bolje, da je ne odtrgamo in jo pustimo v naravi.

Pripomočki za pripravo praženih lisičk z jajci

  • posoda za pranje
  • krožnik
  • ponev
  • kuhalnica
  • deska za rezanje
  • nož
  • skodelica
  • štedilnik

Sestavine za pripravo praženih lisičk z jajci

Za 2 osebi:

  • 200 g lisičk
  • 4 jajčka
  • 1 žlica repičnega olja
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 3 vejice peteršilja
  • sol in poper po okusu

Postopek za pripravo praženih lisičk z jajci

Lisičke dobro operemo in očistimo, olupimo čebulo in česen.

Čebulo in česen narežemo na drobno, v ponvi segrejemo olje in vse skupaj prepražimo na zmernem ognju.

Ko je čebula prepražena, ji dodamo na lističe natrgane lisičke, posolimo in vse skupaj pražimo na zmernem ognju še  7- 10 minut.

Na prepražene lisičke stresemo jajčka, vse skupaj dobro premešamo in ko vidimo, da so jajčka popečena, serviramo na krožnik, potresemo z na drobno narezanem peteršiljem in obrok je pripravljen.

To je hrana, ki jo nudi narava v vsej svoji lepoti in dobroti.
dober tek vam želim, Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 24 Povprečno: 4.6]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor