Špinača z jajci
Print Friendly, PDF & Email

Špinača z jajci je okusen in zdrav zajtrk, ki si ga moramo večkrat pripraviti, saj špinača vsebuje veliko vitaminov kot so: A, B1, B2, B6, C, E, K, folno kislino in veliko balastne snovi. Kalij, kalcij, magnezij in železo pa dopolnjujejo bogato vsebino te zelenjave, ki mora rasti na vsakem vrtu.

Pripomočki za pripravo špinače z jajci:

  • ponev
  • kuhalnica
  • krožnik
  • vilice
  • štedilnik
  •  skleda za pranje in šokiranje
  • cedilo
  • žlica
  • lonec
  • štedilnik
  • penovka
  • sekljalnik

Sestavine za pripravo špinače z jajci

Za dve osebi:

  • 200 g špinače (bodisi zamrznjene ali sveže)
  • 4 jajca
  • 2 žlice sončničnega olja
  • sol po okusu
  • poper po okusu

Postopek za pripravo špinače z jajci:

Špinačo lahko uporabimo svežo, ali zamrznjeno. Svežo špinačo obvezno blanširamo pred pripravo obroka tako, da v osoljeno vrelo vodo naložimo dobro oprane liste špinače, ki jo med mešanjem pustimo vreti 2 – 3 minute. Špinače nikoli ne damo kuhati v mrzlo vodo, da v špinači ostane kar največ koristnih snovi. Pravilno blanširana špinača ostane hrustljava in obdrži prvotno barvo in okus. Priporočljiv postopek za blanširanje: Špinača za ozimnico.

Če uporabljamo zamrznjeno špinačo, jo pred tem odtalimo.

V ponev vlijemo olje in dodamo špinačo, ki jo na zmernem ognju prepražimo 2 do 3 minute.

Na prepraženo špinačo dodamo jajčka in jih s kuhalnico dobro premešamo in na zmernem ognju pečemo, da so jajčka lepo pečena, to je 2 do 3 minute.

Špinačo z jajci posolimo in popopramo po okusu.

Serviramo na krožniku in zajtrk je pripravljen.

Pripravimo si zdrav okusen zajtrk in dan bomo preživeli v dobrem razpoloženju. Lučka Glaser

Zraven špinače z jajci priporočam:

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor