Sataraš z jajci
Print Friendly, PDF & Email

Sataraš z jajci je obrok sladko kiselkastega okusa, bogat z vitamini in minerali in je način, kako hitro potešiti lakoto. Sataraš pripravljamo v jesenskem času, ko je pridelkov za pripravo sataraša v izobilju in si pripravimo shranek, ki ga kasneje uporabimo za različne priprave obrokov, eden od teh je tudi sataraš z jajci.

Pripomočki za pripravo sataraša z jajci:

  • večja ponev
  • kuhalnica
  • lonček
  • štedilnik
  • krožnik

Sestavine za pripravo sataraša z jajci:

Za dve osebi:

  • 300 ml kozarec sataraša za ozimnico, uporabimo lahko tudi svežo zelenjavo po receptu za pripravo sataraša
  • 4 jajca
  • sol po okusu
  • poper po okusu

Postopek za pripravo sataraša z jajci:

Kozarec s satarašem odpremo in pripravimo jajca.

Sataraš stresemo v ponev in počasi segrevamo, med segrevanjem sataraš mešamo in na zmernem ognju pražimo približno pet minut. Za praženje ne potrebujemo dodatne maščobe.

Jajca ubijemo v skodelico, da se prepričamo, da niso pokvarjeni, kar prepoznamo po zelo neprijetnem vonju.

K je sataraš prepražen, stresemo jajca v ponev.

Vse skupaj dobro premešamo in pražimo toliko časa, da so jajca dobro popečena, poizkusimo in po potrebi še posolimo in popopramo.

 

Hitro, okusno in na pogled slikovito pripravljen obrok. Lučka Glaser

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.6]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki.Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor