Sataraš z jajci
Sataraš z jajci je obrok sladko kiselkastega okusa, bogat z vitamini in minerali in je način, kako hitro potešiti lakoto. Sataraš pripravljamo v jesenskem času, ko je pridelkov za pripravo sataraša v izobilju in si pripravimo shranek, ki ga kasneje uporabimo za različne priprave obrokov, eden od teh je tudi sataraš z jajci.
Pripomočki za pripravo sataraša z jajci
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo sataraša z jajci
Za dve osebi:
- 300 ml kozarec sataraša za ozimnico, uporabimo lahko tudi svežo zelenjavo po receptu za pripravo sataraša
- 4 jajca
- sol po okusu
- poper po okusu
Postopek za pripravo sataraša z jajci
Kozarec s satarašem odpremo in pripravimo jajca.
Sataraš stresemo v ponev in počasi segrevamo, med segrevanjem sataraš mešamo in na zmernem ognju pražimo približno pet minut. Za praženje ne potrebujemo dodatne maščobe.
Jajca ubijemo v skodelico, da se prepričamo, da niso pokvarjeni, kar prepoznamo po zelo neprijetnem vonju.
K je sataraš prepražen, stresemo jajca v ponev.
Vse skupaj dobro premešamo in pražimo toliko časa, da so jajca dobro popečena, poizkusimo in po potrebi še posolimo in popopramo.
Hitro, okusno in na pogled slikovito pripravljen obrok. Lučka Glaser
- Krompirjev pire z muškatnim oreščkom.
- Pire krompir z blitvo.
- Pire krompir s korenčkom.
- Pire krompir z rdečo peso.
- Pire krompir z rumeno kolerabo.
- Okusen matevž zabeljen z ocvirki.