Slastna pečena jetrna pašteta z jajci
Print Friendly, PDF & Email

Okusen obrok, ki ga hitro pripravimo in nas nasiti za daljše obdobje. Slastno pečeno pašteto z jajci pripravimo za zajtrk, kadar vemo, da bomo morali biti dalj časa siti, za malico ali za kosilo. Za pripravo porabimo samo 5 minut in obrok je na mizi. Ste bili na daljšem sprehodu, kolesarili, delali na vrtu, se igrali z otroki …? Rešitev za hitro pripravo polnovrednega obroka je tu. Zraven ponudimo kruh, lahko pa tudi solato. To jed sem velikokrat pripravljala za zajtrk, ko smo kampirali na dopustu.

Slastna pečena jetrna pašteta z jajci

Pečena jetrna pašteta z jajci – pripomočki:

  • skleda
  • vilice
  • kuhalnica
  • ponev

Pečena jetrna pašteta z jajci – sestavine:

Za 2 osebi

  • 100 g  jetrne paštete
  • 4 jajca
  • po želji sol
  • po želji poper
  • po želji peteršilj

Pečena jetrna pašteta z jajci – priprava:

Najprej ubijemo jajca v skledo, da vidimo, da niso pokvarjena (domača jajca ), v ponev damo pašteto in jo na štedilniku mešamo, da se segreje.

Slastna pečena jetrna pašteta z jajci

Ko začne brbotati, k pašteti dodamo jajca, ter vse dobro premešamo, da se jajca lepo zapečejo in jed je narejena.

Slastna pečena jetrna pašteta z jajci

Jaz te jedi ne solim in popram, saj je jetrna pašteta dovolj slana in popra je tudi dovolj. Potresemo pa jo lahko tudi s peteršiljem. Na mizi ponudim sol in  poper za gurmane, ki želijo jed dodatno začiniti.

Slastna pečena jetrna pašteta z jajci

Beseda o
Jajca so priporočljivo živilo in najnovejše raziskave priporočajo, da bi zaužili v povprečju eno jajce na dan. Jajca vsebujejo nenasičene maščobne kisline, beljakovine, vitamine B 12, D , K, in H. Številne minerale, med drugim železo in selen. Uživanje jajc pomaga pri krepitvi imunskega sistema, lepša kožo, vzdržuje zdrava jetra, pomaga pri hujšanju in skrbi za zdrave kosti, zobe in nohte. Dobra energija pa nam da hrano tudi za možgane, boljši vid in boljšo kri.

Dober tek vam želim, Lučka.

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.8]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor