Slastna pečena jetrna pašteta z jajci
Okusen obrok, ki ga hitro pripravimo in nas nasiti za daljše obdobje. Slastno pečeno pašteto z jajci pripravimo za zajtrk, kadar vemo, da bomo morali biti dalj časa siti, za malico ali za kosilo. Za pripravo porabimo samo 5 minut in obrok je na mizi. Ste bili na daljšem sprehodu, kolesarili, delali na vrtu, se igrali z otroki …? Rešitev za hitro pripravo polnovrednega obroka je tu. Zraven ponudimo kruh, lahko pa tudi solato. To jed sem velikokrat pripravljala za zajtrk, ko smo kampirali na dopustu.
Pečena jetrna pašteta z jajci – pripomočki:
- skleda
- vilice
- kuhalnica
- ponev
Pečena jetrna pašteta z jajci – sestavine:
Za 2 osebi
- 100 g jetrne paštete
- 4 jajca
- po želji sol
- po želji poper
- po želji peteršilj
Pečena jetrna pašteta z jajci – priprava:
Najprej ubijemo jajca v skledo, da vidimo, da niso pokvarjena (domača jajca ), v ponev damo pašteto in jo na štedilniku mešamo, da se segreje.
Ko začne brbotati, k pašteti dodamo jajca, ter vse dobro premešamo, da se jajca lepo zapečejo in jed je narejena.
Jaz te jedi ne solim in popram, saj je jetrna pašteta dovolj slana in popra je tudi dovolj. Potresemo pa jo lahko tudi s peteršiljem. Na mizi ponudim sol in poper za gurmane, ki želijo jed dodatno začiniti.
Dober tek vam želim, Lučka.