Frtalja iz zelenega paradižnika
Print Friendly, PDF & Email

Frtalja iz zelenega paradižnika je okusna, rahlo kiselkastega okusa, ki pa ga ublaži rahlo sladek okus čebule. Zelene paradižnike, ki v jeseni ne dozorijo, lahko koristno uporabimo v kulinariki. Vitaminsko in mineralno zelen paradižnik seveda ni tako bogat kot rdeči, ki je dozorel, toda del njegovega specifičnega paradižnikovega okusa, pa je ostal.

Pripomočki za pripravo frtalje iz zelenega paradižnika

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo frtalje iz zelenega paradižnika

Za dve osebi

  • 500 g zelenega paradižnika
  • 80 g čebule
  • 4 jajca
  • 1 žlica olivnega olja
  • nekaj vejic peteršilja
  • sol po okusu

Priprava frtalje iz zelenega paradižnika

Pripravimo si sestavine za pripravo frtalje iz zelenega paradižnika, paradižnik operemo in po potrebi odstranimo slabe dele, operemo tudi vejice peteršilja in olupimo čebulo.

Zeleni paradižnik narežemo na približno 1 cm velike kocke, čebulo pa sesekljamo na drobno, v lonček ubijemo jajca in dodamo na drobno narezan peteršilj in ju premešamo.

V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo na drobno sesekljano čebulo, da čebula postekleni.

Čebuli nato dodamo še zeleni paradižnik in posolimo, pražimo na zmernem ognju še deset minut, da se paradižnik zmehča in spremeni barvo.

Dodamo še premešana jajca, v katere smo zamešali na drobno narezan peteršilj.

Vse skupaj pečemo na zmernem ognju toliko časa, da je lepo zapečena, nato jo z pomočjo lopatice razrežemo na štiri dele, da jo lažje obrnemo in popečemo še po drugi strani. Frtaljo postrežemo na krožniku še vročo, zraven pa lahko ponudimo tudi kruh.

Tudi če nam paradižnik ne dozori, ga lahko koristno uporabimo. Lučka Glaser

Pripravila sem vam nekaj idej, kako lahko pripravite okusen domač kruh, ki ga lahko postrežete zraven:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor