Prepražen brstični ohrovt s slanino
Print Friendly, PDF & Email

Prepražen brstični ohrovt s slanino je okusen samostojni obrok, saj mu slanina doda vse okuse in zapeljive vonje, ki manjkajo brstičnemu ohrovtu, ki ga lahko zaužijemo tudi surovega, posebno če imamo mlade, bolj drobne glavice, saj starejše in debelejše začnejo greniti.

Brstični ohrovt, ki vsebuje polno vitaminov in mineralov, spada med zimsko zelenjavo, saj ne pomrzne in ga nabiramo skozi celo zimo do sredine pomladi.

Brstični ohrovt pražen na slanini

Pripomočki za pripravo brstičnega ohrovta s slanino:

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za brstični ohrovt s slanino

Za dve osebi:

Priprava brstičnega ohrovta s slanino

Brstični ohrovt pregledamo in odstranimo vse slabe liste, operemo ga v hladni vodi in, če so glavice ohrovta velike, jih prerežemo na polovico ali četrtinko.

Brstični ohrovt pražen na slanini

V loncu segrejemo vodo in ko voda zavre, dodamo brste ohrovta, posolimo in kuhamo 5 do 6 minut, da so glavice kuhane, čas kuhanja je odvisen tudi od debeline in starosti ohrovta, da so brsti kuhani najlažje ugotovimo tako, da jih poizkusimo.

Brstični ohrovt pražen na slanini

V ponvi stopimo mast in na njej prepražimo na tanko narezano slanino, ki smo ji dodali še na drobno narezan česen.

Brstični ohrovt pražen na slanini

Ko je slanina s česnom prepražena, ji dodamo brstični ohrovt, ki smo ga s penovko pobrali iz vode. Med mešanjem ga pražimo na zmerni temperaturi 4 do 5 minut, da se brstični ohrovt prepoji z vročo mastjo in slanino. Ponudimo ga kot samostojni obrok, saj je z dodatkom masti in slanine kalorično obogaten, v njem pa ostane tudi del vitaminov.

Brstični ohrovt pražen na slanini

Če brstični ohrovt zraste doma, ni vedno tako lep, ga pa zato bolj slastno pojemo, če vemo, da smo ga pridelali sami. Lučka Glaser

Še nekaj idej in receptov z ohrovtom, da bo vaš jedilnik še bolj pester:

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.7]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor