Sladka ljubezenska pisma
Print Friendly, PDF & Email

Sladka ljubezenska pisma iz listnatega testa pripravimo hitro, pri dekoraciji pa nam dopuščajo proste roke. Naredimo lahko zaprta ali odprta pisma, jih dekoriramo s srčki, marmelado ali Nutello. So kot nalašč za praznik ljubezni – valentinovo, obletnico poroke ali kakšno drugo priložnost. Poglejmo, kaj se skriva v njih?

Sladka ljubezenska pisma – pripomočki:

  • peki papir
  • pekač
  • čopič

Sladka ljubezenska pisma – sestavine:

  • 1 zavitek listnatega testa
  • 6 žličk Nutelle
  • 1 bolj zrela banana
  • 1 manjše jajce
  • ščepec kristalnega sladkorja (lahko izpustimo)

Dekoracija:

Sladka ljubezenska pisma – postopek:

Zavitek listnatega testa odvijemo, odrežemo trak, širok dober centimeter (iz katerega bomo kasneje izrezali srčke), preostanek pa narežemo na 6 enakih kosov, kvadratne do pravokotne oblike.

Banano, ki naj bo čimbolj zrela, olupimo in narežemo na tanjše kolobarje.

Lotimo se izdelave ljubezenskih pisemc. Pekač obložimo s peki papirjem. Srednji del listnatega testa premažemo z žličko Nutelle kot prikazuje slika ter nanj naložimo nekaj kolobarjev banane.

Najprej stisnemo skupaj s prsti levi in desni vogal pisma.

Nato zapognemo še spodnji vogal. Robove pisma malce stisnemo skupaj s pomočjo vilice in prstov. Iz traka, ki smo si ga prihranili na začetku, izrežemo majhne srčke in z njimi okrasimo pisma.

Pri dekoraciji uporabimo sestavine, ki jih imamo pri roki ter nekaj ustvarjalne domišljije. Jaz sem nekaj srčkov premazala z Nutello, nekaj z mandarinino marmelado, jih potrosila s sladkornimi srčki. Za posip lahko uporabite tudi cimet. Sladka ljubezenska pisma pred peko premažemo z jajčko. Po želji ji lahko dodamo ščepec sladkorja.

Pisemca pečemo v predhodno segreti klasični pečici na 180° C dobrih 10 minut oz. odvisno od pečice.

Prijetno sladkanje!

Če imate radi hitre in enostavne recepte iz listnatega testa, poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor