Pica polžki
Print Friendly, PDF & Email

Pica polžki so slani prigrizki, ki jih pripravimo zelo hitro. So super rešitev za nenapovedane obiske, ki nas presenetijo. Najboljši so sveže pečeni, še topli, a se priležejo tudi hladni. Spominjajo na majhne pice in so zato zelo priljubljeni pri otrocih. Seveda pa se jim težko upremo tudi odrasli.

Pica polžki – pripomočki:

  • pekač
  • peki papir
  • žlica
  • deska
  • nož
  • čopič

Pica polžki – sestavine:

Sestavine so za 25 pica polžkov.

  • 1 zavoj listnatega testa
  • 4-6 lističev sira
  • 14-16 rezin salame/šunke
  • ščepec suhega origana ali bazilike
  • nekaj žlic kečapa
  • 1 žlico masla

Pica polžki – postopek:

Listnato testo odvijemo, namažemo z nekaj žlicami kečapa, potrosimo s posušenim origanom ali baziliko. Nato naložimo lističe sira in salame ali šunke kot prikazuje slika.

Vse skupaj zvijemo v rolado.

Narežemo na roladice, široke približno 1,5 – 2 cm.

Zložimo na pekač obložen s peki papirjem. Premažemo s stopljenim maslom.

Pica polžki se pečejo dobrih 17 minut na 180° C v klasični pečici.

Najboljši so še malce topli, zato jih postrežemo takoj.

Prijetno hrustanje!

Če imate radi hitre polžke, pripravite tudi sladke polžke; čokoladne polžke s cimetom, polžke z okusom Bounty ali čokoladno – orehove polžke.

Ocena:
Skupaj: 25 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor