Pica polžki
Pica polžki so slani prigrizki, ki jih pripravimo zelo hitro. So super rešitev za nenapovedane obiske, ki nas presenetijo. Najboljši so sveže pečeni, še topli, a se priležejo tudi hladni. Spominjajo na majhne pice in so zato zelo priljubljeni pri otrocih. Seveda pa se jim težko upremo tudi odrasli.
Pica polžki – pripomočki:
- pekač
- peki papir
- žlica
- deska
- nož
- čopič
Pica polžki – sestavine:
Sestavine so za 25 pica polžkov.
- 1 zavoj listnatega testa
- 4-6 lističev sira
- 14-16 rezin salame/šunke
- ščepec suhega origana ali bazilike
- nekaj žlic kečapa
- 1 žlico masla
Pica polžki – postopek:
Listnato testo odvijemo, namažemo z nekaj žlicami kečapa, potrosimo s posušenim origanom ali baziliko. Nato naložimo lističe sira in salame ali šunke kot prikazuje slika.
Vse skupaj zvijemo v rolado.
Narežemo na roladice, široke približno 1,5 – 2 cm.
Zložimo na pekač obložen s peki papirjem. Premažemo s stopljenim maslom.
Pica polžki se pečejo dobrih 17 minut na 180° C v klasični pečici.
Najboljši so še malce topli, zato jih postrežemo takoj.
Prijetno hrustanje!
Če imate radi hitre polžke, pripravite tudi sladke polžke; čokoladne polžke s cimetom, polžke z okusom Bounty ali čokoladno – orehove polžke.