Pica polžki so slani prigrizki, ki jih pripravimo zelo hitro. So super rešitev za nenapovedane obiske, ki nas presenetijo. Najboljši so sveže pečeni, še topli, a se priležejo tudi hladni. Spominjajo na majhne pice in so zato zelo priljubljeni pri otrocih. Seveda pa se jim težko upremo tudi odrasli.
Pica polžki – pripomočki:
pekač
peki papir
žlica
deska
nož
čopič
Pica polžki – sestavine:
Sestavine so za 25 pica polžkov.
1 zavoj listnatega testa
4-6 lističev sira
14-16 rezin salame/šunke
ščepec suhega origana ali bazilike
nekaj žlic kečapa
1 žlico masla
Pica polžki – postopek:
Listnato testo odvijemo, namažemo z nekaj žlicami kečapa, potrosimo s posušenim origanom ali baziliko. Nato naložimo lističe sira in salame ali šunke kot prikazuje slika.
Vse skupaj zvijemo v rolado.
Narežemo na roladice, široke približno 1,5 – 2 cm.
Zložimo na pekač obložen s peki papirjem. Premažemo s stopljenim maslom.
Pica polžki se pečejo dobrih 17 minut na 180° C v klasični pečici.
Najboljši so še malce topli, zato jih postrežemo takoj.
Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.