Cimetove dišeče vrtnice
Print Friendly, PDF & Email

Cimetove dišeče vrtnice so prava paša za oči, hkrati pa razvajajo z vonjem cimeta in božanskim okusom.

Priprava je enostavna, rezultat pa pravi kulinarični presežek! Zagotovo boste z njimi očarali vsakogar.

Cimetove dišeče vrtnice

Kaj potrebujemo za Cimetove dišeče vrtnice?

  • desko za rezanje
  • nož
  • žlico
  • pekač za muffine (olajša pripravo, vendar gre tudi brez njega)
  • valjar
  • večjo posodo
  • skodelico

Cimetove dišeče vrtnice

Sestavine za Cimetove dišeče vrtnice:

  • listnato testo (z nakupom razvaljanega listnatega testa lahko prihranimo nekaj časa 🙂 )
  • 1/2 žlice cimeta (cimet je zelo zdrav, zato lahko pretiravamo s količino)
  • 2 žlici marmelade
  • 1 žlica kisle smetane
  • 2-3 jabolki
  • sveže stisnjen pomarančni (ali limonin) sok
  • vroča voda
  • sladkor v prahu (po želji)

Cimetove dišeče vrtnice

Priprava Cimetovih dišečih vrtnic:

V skodelico damo marmelado, kislo smetano in cimet, ter vse skupaj zmešamo v dišečo zmes.

Cimetove dišeče vrtnice

V večjo posodo nalijemo približno 1 liter vroče vode ter dodamo sveže stisnjen pomarančni sok. V to “kopel” bomo namočili jabolčne rezine, da se omehčajo in postanejo bolj prožne, da jih bomo kasneje lažje oblikovali v vrtnice.

Cimetove dišeče vrtnice

Jabolka razpolovimo, odstranimo sredico in jih narežemo na tanke rezine (kot je prikazano na sliki).

Cimetove dišeče vrtnice

Potrudimo se, da so rezine čimbolj enakomerne in zares tanke. Položimo jih v pripravljeno “pomarančno kopel”.

Cimetove dišeče vrtnice

Listnato testo razvaljamo.

Cimetove dišeče vrtnice

Narežemo ga na 6 enakih trakov in se lotimo posamezne vrtnice. Testo premažemo s cimetovo zmesjo.

Cimetove dišeče vrtnice

Z jabolčnih rezin previdno odlijemo vodo in pazimo, da jih ne poškodujemo.

Cimetove dišeče vrtnice

Jabolčne rezine zložimo eno čez drugo, tako da rezine malenkost segajo čez rob testa.

Cimetove dišeče vrtnice

Listnato testo prepognemo, kot prikazuje slika. In sedaj nas čaka le še zadnji korak, ki pa je čisto preprost!

Cimetove dišeče vrtnice

Vse skupaj previdno zvijemo v čudovite cimetove vrtnice.

Cimetove dišeče vrtnice

Zložimo jih v pekač za muffine in pečemo slabih 20 minut na 180°C.

Cimetove dišeče vrtnice

Potrosimo jih lahko s sladkorjem v prahu, ki mu dodamo ščepec cimeta, tako bodo vrtnice še bolj dišale.

Odlično se podajo k desertnemu jagodnemu vinu. Presenetite svoje najdražje!

cimetove-disece-vrtnice

Dober tek!  🙂

Poskusite še slano verzijo vrtnic: pizza vrtnice in sladko različico: kaki vrtnice.

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.1]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor