Čokoladna roža iz listnatega testa
Listnato testo lahko z malo domišljije hitro in enostavno spremenimo v slastne hrustljave prigrizke ali sladice. Če dodamo čokoladni namaz, zagotovo ne moremo zgrešiti. In že diši iz pečice …
Čokoladna roža iz listnatega testa – pripomočki:
- nož
- valjar
- kozarček za aperitiv
- skodelica
- žlica
- vilica
- čopič za mazanje
- peki papir
Čokoladna roža iz listnatega testa – sestavine:
- 1 zavoj listnatega testa
- 3 žlice nutelle ali podobnega čokoladnega namaza
- mleti cimet
- 1 jajce
Čokoladna roža iz listnatega testa – postopek:
Listnato testo prerežemo čez polovico.
Eno polovico namažemo z nutello ali s podobnim čokoladnim namazom.
Ko je čokoladni namaz enakomerno namazan, ga potrosimo z mletim cimetom. Prekrijemo ga z drugo polovico listnatega testa.
S kozarčkom (majhen kozarec za aperitiv) naredimo na sredini krogec.
Nato pa z nožem narežemo trakove kot bi “narisali sonček”. Razporedimo jih na 12 delov, tako kot prikazuje slika.
Posamezne “sončne žarke” dvakrat ali trikrat zavijemo.
Ko so zaviti vsi trakovi, dobimo obliko, ki spominja na rožo oziroma sonce.
V skodelico damo jajčko in pol čajne žličke mletega cimeta ter z vilico dobro zmešamo. Po želji lahko dodamo ščepec sladkorja.
S čopičem premažemo čokoladno rožo iz listnatega testa z jajčko.
Čokoladno rožo pečemo približno 20 minut v predhodno ogreti pečici na 180° C.
Iz enakih sestavin lahko pripravimo tudi Čokoladne polžke s cimetom.
Če imate radi sladice in prigrizke iz listnatega testa, poskusite tudi:
- Čokolado v listnatem testu
- Kakijevo krostato
- Kornete iz listnatega testa
- Kaki vrtnice
- Pizza vrtnice
- Cimetove dišeče vrtnice