Čokoladna roža iz listnatega testa
Print Friendly, PDF & Email

Listnato testo lahko z malo domišljije hitro in enostavno spremenimo v slastne hrustljave prigrizke ali sladice. Če dodamo čokoladni namaz, zagotovo ne moremo zgrešiti. In že diši iz pečice …

Cokoladna-roza-iz-listnatega-testa

Čokoladna roža iz listnatega testa – pripomočki:

  • nož
  • valjar
  • kozarček za aperitiv
  • skodelica
  • žlica
  • vilica
  • čopič za mazanje
  • peki papir

Čokoladna roža iz listnatega testa – sestavine:Cokoladna-roza-iz-listnatega-testa-1

  • 1 zavoj listnatega testa
  • 3 žlice nutelle ali podobnega čokoladnega namaza
  • mleti cimet
  • 1 jajce

 

Čokoladna roža iz listnatega testa – postopek:

Listnato testo prerežemo čez polovico.

Cokoladna-roza-iz-listnatega-testa-2Eno polovico namažemo z nutello ali s podobnim čokoladnim namazom.

Cokoladna-roza-iz-listnatega-testa-5Ko je čokoladni namaz enakomerno namazan, ga potrosimo z mletim cimetom. Prekrijemo ga z drugo polovico listnatega testa.

Cokoladna-roza-iz-listnatega-testa-6S kozarčkom (majhen kozarec za aperitiv) naredimo na sredini krogec.

Cokoladna-roza-iz-listnatega-testa-7

Nato pa z nožem narežemo trakove kot bi “narisali sonček”. Razporedimo jih na 12 delov, tako kot prikazuje slika.

Cokoladna-roza-iz-listnatega-testa-8Posamezne “sončne žarke” dvakrat ali trikrat zavijemo.

Cokoladna-roza-iz-listnatega-testa-9Ko so zaviti vsi trakovi, dobimo obliko, ki spominja na rožo oziroma sonce.

Cokoladna-roza-iz-listnatega-testa-10V skodelico damo jajčko in pol čajne žličke mletega cimeta ter z vilico dobro zmešamo. Po želji lahko dodamo ščepec sladkorja.

Cokoladna-roza-iz-listnatega-testa-11S čopičem premažemo čokoladno rožo iz listnatega testa z jajčko.

Cokoladna-roza-iz-listnatega-testa-12Čokoladno rožo pečemo približno 20 minut v predhodno ogreti pečici na 180° C.

Cokoladna-roza-iz-listnatega-testa-13Prijetno sladkanje! 🙂

Iz enakih sestavin lahko pripravimo tudi Čokoladne polžke s cimetom.

Če imate radi sladice in prigrizke iz listnatega testa, poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 17 Povprečno: 4.5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor