Čokolada v listnatem testu
Print Friendly, PDF & Email

Imate radi čokolado? Potem morate poskusiti tole. Postopek je čisto enostaven, zato je recept primeren tudi za začetnike. Potrebujemo samo 3 sestavine in kmalu bo zadišalo iz pečice.

Čokoladni žepek, čokoladna pletenka, čokoladni zavitek? Sploh ni pomembno, kako se imenuje, samo da je v sredini čokolada.

Cokolada-v-listnatem-testu-10Čokolada v listnatem testu – pripomočki:

  • valjar
  • majhen nož
  • peki papir

Čokolada v listnatem testu – sestavine:Cokolada-v-listnatem-testu-1

  • polovica listnatega testa (rolica razvaljanega testa)
  • 100 g mlečne čokolade
  • 1 jajce

Čokolada v listnatem testu – postopek:

Listnato testo malce (zares samo malce) razvaljamo.

Cokolada-v-listnatem-testu-2Nanj položimo tablico čokolade in ob straneh testo narežemo na trakove.Cokolada-v-listnatem-testu-3Te trakove spletemo v kiti podoben vzorec. Prepletamo izmenično z leve in z desne strani.

Cokolada-v-listnatem-testu-4Cokolada-v-listnatem-testu-5

 

 

 

 

 

Prepletamo tako dolgo, da porabimo vse trakove.Cokolada-v-listnatem-testu-6Ko končamo s prepletanjem, testo na vsaki strani malenkost zavihnemo navzgor, da čokolada ne bo stekla ven.

Cokolada-v-listnatem-testu-7Stepemo jajčko in z njo premažemo testo. Po želji lahko jajčko sladkate.

Cokolada-v-listnatem-testu-8Čokolado v listnatem testu pečemo približno 15 minut na 180° C.Cokolada-v-listnatem-testu-13Veliko užitkov ob tem čokoladnem grehu! 🙂

Namig
Drugo polovico listnatega testa lahko porabite tukaj:

Kaki vrtnice

Pizza vrtnice

Cimetove dišeče vrtnice

Kakijeva krostata

Hrustljave palčke s sirom in sezamom

 

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor