Čokolada v listnatem testu
Print Friendly, PDF & Email

Imate radi čokolado? Potem morate poskusiti tole. Postopek je čisto enostaven, zato je recept primeren tudi za začetnike. Potrebujemo samo 3 sestavine in kmalu bo zadišalo iz pečice.

Čokoladni žepek, čokoladna pletenka, čokoladni zavitek? Sploh ni pomembno, kako se imenuje, samo da je v sredini čokolada.

Cokolada-v-listnatem-testu-10Čokolada v listnatem testu – pripomočki:

  • valjar
  • majhen nož
  • peki papir

Čokolada v listnatem testu – sestavine:Cokolada-v-listnatem-testu-1

  • polovica listnatega testa (rolica razvaljanega testa)
  • 100 g mlečne čokolade
  • 1 jajce

Čokolada v listnatem testu – postopek:

Listnato testo malce (zares samo malce) razvaljamo.

Cokolada-v-listnatem-testu-2Nanj položimo tablico čokolade in ob straneh testo narežemo na trakove.Cokolada-v-listnatem-testu-3Te trakove spletemo v kiti podoben vzorec. Prepletamo izmenično z leve in z desne strani.

Cokolada-v-listnatem-testu-4Cokolada-v-listnatem-testu-5

 

 

 

 

 

Prepletamo tako dolgo, da porabimo vse trakove.Cokolada-v-listnatem-testu-6Ko končamo s prepletanjem, testo na vsaki strani malenkost zavihnemo navzgor, da čokolada ne bo stekla ven.

Cokolada-v-listnatem-testu-7Stepemo jajčko in z njo premažemo testo. Po želji lahko jajčko sladkate.

Cokolada-v-listnatem-testu-8Čokolado v listnatem testu pečemo približno 15 minut na 180° C.Cokolada-v-listnatem-testu-13Veliko užitkov ob tem čokoladnem grehu! 🙂

Namig
Drugo polovico listnatega testa lahko porabite tukaj:

Kaki vrtnice

Pizza vrtnice

Cimetove dišeče vrtnice

Kakijeva krostata

Hrustljave palčke s sirom in sezamom

 

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor