Čokolada v listnatem testu
Imate radi čokolado? Potem morate poskusiti tole. Postopek je čisto enostaven, zato je recept primeren tudi za začetnike. Potrebujemo samo 3 sestavine in kmalu bo zadišalo iz pečice.
Čokoladni žepek, čokoladna pletenka, čokoladni zavitek? Sploh ni pomembno, kako se imenuje, samo da je v sredini čokolada.
Čokolada v listnatem testu – pripomočki:
- valjar
- majhen nož
- peki papir
Čokolada v listnatem testu – sestavine:
- polovica listnatega testa (rolica razvaljanega testa)
- 100 g mlečne čokolade
- 1 jajce
Čokolada v listnatem testu – postopek:
Listnato testo malce (zares samo malce) razvaljamo.
Nanj položimo tablico čokolade in ob straneh testo narežemo na trakove.Te trakove spletemo v kiti podoben vzorec. Prepletamo izmenično z leve in z desne strani.
Prepletamo tako dolgo, da porabimo vse trakove.Ko končamo s prepletanjem, testo na vsaki strani malenkost zavihnemo navzgor, da čokolada ne bo stekla ven.
Stepemo jajčko in z njo premažemo testo. Po želji lahko jajčko sladkate.
Čokolado v listnatem testu pečemo približno 15 minut na 180° C.Veliko užitkov ob tem čokoladnem grehu! 🙂