Smrečice iz listnatega testa
Print Friendly, PDF & Email

Smrečice iz listnatega testa so slastni prigrizki z okusom pice, ki jih pripravimo hitro in enostavno. So simpatična popestritev praznične mize, ki se jo bodo razveselili tako otroci kot tudi odrasli. Morda je na prvi pogled videti zakomplicirano, a verjemite, da ni. Z malo spretnosti in brez posebnega truda lahko tudi vi pripravite te slastne smrečice. Poskusite.

Smrečice iz listnatega testa – pripomočki:

  • 6 lesenih nabodal
  • peki papir

Smrečice iz listnatega testa – sestavine:

  • 1 zavoj listnatega testa
  • 2 žlici kečapa
  • 6 rezin šunke
  • 6 oliv
  • nekaj sira (npr. edamec)

Smrečice iz listnatega testa – postopek:

Zavitek listnatega testa odvijemo in na polovico namažemo 2 žlici kečapa. Namesto kečapa lahko uporabite tudi sveži kremni sir.

Na kečap zložimo 6 rezin šunke.

Nato z drugo polovico (nenamazano) prekrijemo šunko, malce “poteptamo” s prsti in z nožem narežemo 6 enakomernih trakov kot prikazuje slika.

Iz vsakega trakca oblikujemo “smrečico”. Testo začnemo zvijati na vrhu in če je le mogoče, končamo tako, da se spodaj testo konča ravno tako kot na sliki – takšna oblika je najbolj podobna smrečici. Od spodaj navzgor zabodemo leseno nabodalo, tako da je konica nabodala zgoraj.

Tako pripravljene smrečice zlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo jih dobrih 20 minut v predhodno ogreti pečici na 180° C v klasični pečici.

Medtem časom, ko se smrečice pečejo, si pripravimo olive ter koščke sira.  Olive bomo namestili na vrh smrečice – na konico nabodala. Sir pa bomo uporabili za “podstavek” smrečic ter z njim podložili testo, da ne bo zdrknilo po nabodalu navzdol, če bomo smrečice želeli postaviti.

Smrečice so pečene, ko se listnato testo obarva zlato rjavo.

Namig: Da bodo smrečice lepo stale, lahko pod prtiček položite polovico jabolka, kamor nato zabodete spodnji del nabodala.

Prijetno praznično hrustanje!

 

Iz enakih sestavin lahko naredite tudi pica polžke, ki so prav tako okusni in hitro pripravljeni prigrizki.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor