Nutellin rešetko z banano
Print Friendly, PDF & Email

Nutellin rešetko z banano je preprost posladek, za katerega potrebujemo le 3 sestavine in ga pripravimo zares hitro. Ko zagrizemo vanj, se prebijemo skozi hrustljavo skorjico listnatega testa, ki v svoji notranjosti skriva bogato sredico. Čokoladno sadni nadev je top kombinacija. To morate poskusiti.

Nutellin rešetko z banano – pripomočki:

  • nož
  • deska za rezanje
  • žlica
  • peki papir

Nutellin rešetko z banano – sestavine:

  • 1 zavoj listnatega testa
  • nekaj žlic nutelle
  • 2 zreli banani

Posip:

  • sladkor v prahu (po želji)

 

Nutellin rešetko z banano – postopek:

Iz enega zavoja listnatega testa dobimo 6 nutellinih rešetkov z banano. Listnato testo razdelimo na 6 enakih delov.

Vsak kos listnatega testa zarežemo na eni strani tako, da naredimo 6 – 8 zarezov iz sredine navzven kot prikazuje slika.

Na vsak kos damo žličko nutelle (uporabimo lahko kakšen drug, podoben namaz) in ga previdno namažemo po sredini.

Banani narežemo na kolobarje. Uporabimo čimbolj zreli banani, saj sta takšni bolj sladki in se lepše spojita z nutello.

Bananine kolobarje zložimo na nutello tako, da se kolobarji med seboj malce prekrivajo.

Sedaj le še zvijemo vsak kos posebej v nekakšen žepek z režami – rešetko. Zvijati začnemo na tisti strani, kjer sta nutella in banana. Robove na vsaki strani stisnemo skupaj.

Nutelline rešetke z banano zložimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo jih približno 20 minut v predhodno ogreti pečici na 180° C.

Potrosimo jih lahko s sladkorjem v prahu, ni pa potrebno. Najbolj teknejo sveže pečeni.

Prijetno sladkanje!

Namig
Če imate radi listnato testo in hitro pripravljene sladice, poskusite tudi naslednje recepte: Čokoladna roža iz listnatega testa, Čokolada v listnatem testu, Kakijeva krostata, Mentolovi žepki.
Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor