Mentolovi žepki
Zlato zapečeni mentolovi žepki spadajo med hitre in enostavne sladice. Ko boste zagrizli vanje, se boste spomnili na “After Eight”. Potrebujete le 3 sestavine in 20 minut časa.
Mentolovi žepki – pripomočki:
Mentolovi žepki – sestavine:
- 1 zavitek listnatega testa
- 1 tablica mentolove čokolade
- 1 jajce
- sladkor v prahu za posip
Mentolovi žepki – postopek:
Listnato testo razdelimo na 8 delov.
Mentolovo čokolado razlomimo na koščke in na vsak kos listnatega testa položimo en košček čokolade.
Nato zvijemo vsak del testa posebej, tako kot bi zvijali palačinke.
Z vilico stisnemo robove kot prikazuje slika.
To storimo na vsaki strani, da čokolada med peko ne bo stekla ven. V skodelico ubijemo jajčko in jo stepemo z vilico. Po želji lahko dodamo ščepec sladkorja.
Da bodo mentolovi žepki zlato hrustljavi, jih premažemo z jajčko. Pečemo jih slabih 20 minut v predhodno ogreti pečici na 180° C.
Potrosimo jih s sladkorjem v prahu. Najbolje je, da jih postrežemo takoj, saj so sveži najboljši.
Prijetno sladkanje!