Rožnate (Ruby) palačinke
Print Friendly, PDF & Email

Rožnate (Ruby) palačinke so sladka verzija roza palačink, kjer namesto pese posežemo po malinah. Maline maso obarvajo nežno rožnato, zato so zelo privlačne za oko. Če jih napolnimo z malinino marmelado, si bomo po njih dobesedno polizali prste.

Rožnate (Ruby) palačinke – pripomočki:

  • električni mikser
  • ponev za palačinke

Rožnate (Ruby) palačinke – sestavine:

Sestavine so za 8 malce debelejših ali 10 tankih palačink.

  • 500 ml mleka
  • 250 g bele moke
  • 2 jajci
  • ščepec soli
  • 1 vanilin sladkor
  • 2 pesti malin
  • nekaj žlic belega olja (za peko)

Rožnate (Ruby) palačinke – postopek:

V posodo, kjer bomo z električnim mikserjem zmešali maso za palačinke, damo : 500 ml mleka, 2 jajci, ščepec soli ter 1 vanilin sladkor in na hitro spenimo z miksanjem. Postopoma dodajamo 250 g bele moke. Ko je masa “gladka” dodamo še 2 pesti malin. Le-te so lahko sveže ali odtaljene s skrinje. Na hitro jih spasiramo v blenderju ter z njihovo pomočjo dobimo nežno roza barvo.

Ponev za palačinke namažemo z oljem ter jo segrejemo. Vanjo vlijemo 1 zajemalko mase ter počakamo, da se palačinka na spodnji strani zapeče.

Palačinko obrnemo še na drugo stran in jo spečemo. Ker je palačinka zaradi malin obarvana rožnato, med peko večkrat preverimo, ali je že pečena, saj se zapečenost palačinke ne vidi tako očitno kot pri klasičnih rumenih palačinkah.

Pečene palačinke zlagamo na plitek krožnik. Namažemo jih lahko s poljubno marmelado. Če želimo res božanski okus maline, priporočam, da uporabite malinino marmelado.

K palačinkam se dobro prileže vanilijev sladoled, ki ga dodamo tik pred postrežbo. Krožnik lahko dekoriramo še z malininim prelivom ali smetano ter nekaj listi sveže mete. Za piko na i dodamo še nekaj sadežev celih malin.

Dober tek!

Imati rade posebne palačinke? Poskusite tudi palačinke s čokoladno skuto, gratinirane skutine palačinke s kokosom, palačinke s čokolado in sladoledom, ter palačinke z banano na poseben način. Preostale klasične palačinke lahko predelate tudi v slasten obrok in nastanejo polnjene palačinke s tuno. Če pa ste za eksperimentiranje, so za vas zelene palačinke. V kolikor ne smete mleka in/ali moke, pa se vam vseeno “lušta”  palačink, potem je za vas ta recept – palačinke brez mleka in moke.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor