Špinačne palačinke
Print Friendly, PDF & Email

Špinačne palačinke sem prvič poskusila, ko sem se lotila božične smrečice iz palačink, kjer sem potrebovala palačinke v zeleni barvi. In špinača je bila prava rešitev. Presenetljivo pa okus niti ni bil tako izrazit, kot bi si človek mislil. Sedaj jih pripravim večkrat, saj se mi zdi dobro, da večji del moke nadomestim z zeleno zelenjavo. Napolnim jih z različnimi nadevi, včasih pa jih tudi gratiniram.

Špinačne palačinke – pripomočki:

  • večja posoda
  • mikser
  • ponev za peko palačink
  • zajemalka
  • lopatka

Špinačne palačinke – sestavine:

Sestavine so za približno 10 špinačnih palačink.

  • 2 jajci
  • 4 dl mleka
  • ščepec soli in popra
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 400 g pasirane špinače
  • 2-2,5 jogurtova lončka bele gladke moke (ali poljubne vrste)
  • pol čajne žličke sode bikarbone
  • olje (za peko palačink)

Špinačne palačinke – postopek:

V posodo ubijemo 2 celi jajci ter ju zmiksamo z električnim mikserjem.

Dolijemo 4 dl mleka.

Dodamo ščepec soli in ščepec mletega popra ter 1 žlico rastlinskega olja.

Nato dodamo glavno sestavino špinačnih palačink – špinačo. Jaz sem uporabila zmrznjeno in sem jo pred tem odtalila. Z mikserjem zmešamo, da dobimo lepo zeleno maso.

Na koncu dodamo še 2 jogurtova lončka moke, ki smo ji primešali pol čajne žličke sode bikarbone. Uporabimo lahko poljubno vrsto (gladko, pol gladke in pol ostre ali pirino moko itd.).

Vse skupaj dobro premešamo z električnim mikserjem. Če se nam zdi masa preredka, dodamo po potrebi še malo moke. Masa naj bo malenkost bolj gosta kot masa za klasične palačinke.

Špinačne palačinke spečemo kot običajne palačinke. Namastimo ponev, jo dobro segrejemo in s pomočjo zajemalke vlijemo maso na ponev. S pomočjo lopatke obrnemo zeleno palačinko in jo spečemo še na drugi strani.

Dober tek!

Če vam ostane kaj špinače, jo lahko porabite tako, da naredite špinačne kroglice, špinačne njoke ali hrustljave špinačne žepke.

 

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor