Palačinke z banano
Print Friendly, PDF & Email

Palačinke z banano sem prvič poskusila pred mnogimi leti na otoku Gili Meno v Indoneziji. Tako slastne so bile, da sem jih lahko jedla za zajtrk, kosilo ali večerjo. Banane so bile namreč tako sladke, saj so dozorele v naravnem okolju. Sedaj sem jih pripravila doma in uporabila zelo zrele banane in se skoraj približala originalu. Poskusite.

Palačinke z banano – pripomočki:

  • zajemalka
  • ponev
  • lopatka
  • plitek krožnik
  • manjši nož
  • deska za rezanje

Palačinke z banano – sestavine:

Sestavine so za 2 osebi oz. 2 debeli palačinki.

  • masa za palačinke
  • maščoba za ponev (npr. kokosovo olje)
  • 2 bolj zreli banani
  • ščepec mletega cimeta
  • 2 žlici marelične marmelade
  • smetana (za dekoracijo)

 

Palačinke z banano – postopek:

Izberemo precej zreli banani, saj imajo takšne več sladkorja v sebi. Banani olupimo in ju narežemo na rezine kot prikazuje fotografija.

Segrejemo ponev in jo namastimo. Uporabimo lahko poljubno vrsto maščobe (npr. kokosovo olje). Na vročo ponev vlijemo zajemalko palačinkine masa in čimprej nanjo zložimo narezane bananine rezine. Za eno palačinko porabimo eno banano.

Čez banane polijemo še nekaj mase, da so banane prekrite. Po želji lahko dodamo še ščepec cimeta, lahko pa ga že prej umešamo v maso.

Ker je palačinka debelejša od običajne palačinke, se peče dlje časa. Pečemo jo na zmerni temperaturi – prej na nižji kot visoki temperaturi. Obrnemo in jo spečemo še na drugi strani. Pomagamo si z lopatko. Metanje v zrak se ne obnese najbolje, saj je palačinka z banano težja od običajne.

 

Še toplo palačinko serviramo na plitek krožnik in dodamo žličko marelične marmelade (lahko uporabite tudi kakšen drug okus). Za dekoracijo pa še kupček smetane, ki ga potrosimo s cimetom.

Postrežemo takoj. Odrežemo kos palačinke in namočimo v marmelado. Mmmm, božansko!

Dober tek!

Če obožujete palačinke, poskusite tudi palačinkin sadni mošnjiček in gratinirane skutine palačinke s kokosom.

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.2]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor