Navadni piškoti iz testomata
Print Friendly, PDF & Email

Navadni piškoti iz testomata so hitro narejeni piškoti iz sestavin, ki jih imamo običajno doma. Lahko jih naredimo večjo količino, saj so zelo obstojni. Odlično se podajo k čaju ali h kavi. Poljubno jih lahko dekoriramo s čokolado, marmelado, sladkorjem v prahu ali kakšnimi drugimi sladkimi dodatki.

Navadni piškoti iz testomata

Navadni piškoti iz testomata – pripomočki:

  • testomat

Navadni piškoti iz testomata sestavine:

Sestavine so za 3 pekače, če jih brizgamo prostorsko racionalno.

  • 2 jajci
  • 130 g sladkorja v prahu
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 limonin sladkor (po želji)
  • 250 g gladke moke
  • 250 g ostre moke
  • 250 g masla
  • ščepec sode bikarbone (ali pecilnega praška) Navadni piškoti iz testomata

Navadni piškoti iz testomata – postopek:

V posodo ubijemo 2 jajci, dodamo 1 vanilin sladkor in 1 limonin sladkor.

Navadni piškoti iz testomata

Dodamo 130 g sladkorja v prahu. Če imate raje bolj sladke piškote, lahko dodate kakšnih 10-20 g več, če pa so vam ljubši manj sladki piškoti, pa dodajte samo 120 g ali še malce manj. Penasto umešajte.Navadni piškoti iz testomata

Nato dodamo 250 g gladke in 250 g ostre moke ter ščepec sode bikarbone. Sodo bikarbono lahko nadomestite s pacilnim praškom.Navadni piškoti iz testomata

Na koncu dodamo še 250 g masla, ki pa naj bo sobne temperature, zato ga pravočasno vzemimo iz hladilnika, da se “ogreje”.Navadni piškoti iz testomata

S pomočjo robota ali na roke zgnetemo testo.

Navadni piškoti iz testomata

Brez da testo počiva, se lotimo izdelave piškotov. S pomočjo testomata jih nabrizgamo na pekač. Zelo pomembno je, da pekač ne namastimo, prav tako ga ne oblagamo s peki papirjem. Nabrizgamo jih na nenamaščen pekač. Testo vsebuje dovolj masla, da se piškoti ne bodo prijeli na pekač in se bodo lepo spekli. Izberemo poljubne oblike. Pečemo jih 13-15 min na 180 °C (klasična pečica).Navadni piškoti iz testomata

Proti koncu peke večkrat preverimo barvo piškotov, saj je vsaka pečica malce drugačna. Pri nas imamo radi bolj zapečene, zato jih pečem 15 minut. Ko so pečeni jih za kratek čas pustimo na pekaču, da malce otrpnejo, nato pa jih shranimo v škatlo za piškote.

Navadni piškoti iz testomata

Če boste dekorirali piškote s čokolado, si pomagajte z nasvetom, kako na hitro stopimo čokolado. Preberite pa tudi nasvet za pravilno temperiranje čokolade. Navadni piškoti iz testomata

Prijetno sladkanje!

Za piškotoljube je tukaj še nekaj zanimivih in enostavnih receptov:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor