Kako stopimo čokolado za dekoriranje na hitro?
Print Friendly, PDF & Email

Če imate pri hiši kakšnega čokoholika, potem veste, da imajo slaščice, peciva, piškoti ali torte še posebno vrednost, če je v, ob ali na njih vsaj malo čokolade. In ker je včasih za piko na i potrebno res malo čokolade, da dobimo odličen kulinarični izdelek, in narišemo na obraz “čokoladni nasmeh”, si poglejmo, kako stopimo čokolado za dekoriranje na hitro? Brez mikrovalovne pečice, seveda.

Kako stopimo čokolado za dekoriranje na hitro – pripomočki:

  • 2 srednje veliki kavni skodelici
  • grelnik vode
  • žlička

Za dekoriranje potrebujemo še:

  • živilsko vrečko
  • škarje
  • vsaj malo ustvarjalno roko

Kako stopimo čokolado za dekoriranje na hitro – sestavine:

  • čokolada (rjava, temna ali bela)
  • 2 dl vode

Kako stopimo čokolado za dekoriranje na hitro – postopek:

V grelniku vode pogrejemo vodo. V eno kavno skodelico nalomimo čokolado na manjše kose. Ko voda zavre, odstavimo grelnik vode in vodo nalijemo v drugo kavno skodelico do polovice.

Skodelico s čokolado postavimo nad skodelico z vodo. Zgornja skodelica se ne sme dotikati vode. Čokolada se bo topila nad vodno paro, kar je sicer nekoliko počasneje, kot če bi jo postavili v vodo, vendar je tako pravilno.

Čokolado večkrat premešamo z žličko. Če potrebujemo manjšo količino stopljene čokolade je tole res super hitra rešitev. Če pa gre za večjo količino, pa priporočam, da se lotite pravilnega temperiranja čokolade.

Ko se čokolada stopi, jo nadevamo v vrečko. Pomagamo si z žličko in kozarcem ali skodelico, v katero damo vrečko kot prikazuje slika.

Tako, veselo čokoladno dekoriranje se lahko prične! V vogalu vrečke naredimo s škarjami majhno luknjico in akcija.

Tako stopljeno čokolado lahko uporabimo tudi kot “lepilo” za pritrditev dekoracije kot so pisani bonbončki pri čokoladnih piškotih na hitro.

Naj dodam še nekaj idej za čokoladno ustvarjanje v kuhinji. Zagotovo ne sme čokolada manjkati pri čokoladni panakoti. Naredite lahko tudi čokoladno pajkovo mrežo.

Če imate vsaj malo umetniške žilice, pa je za vas tudi čokoladna čipka.

Prijetno sladkanje in en lep čokoladni pozdravček!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor