Kikiriki keksi
Print Friendly, PDF & Email

Arašidovo maslo ljubimo ali sovražimo. Če ga ne marate, so kikiriki keksi super rešitev, da ga porabite. So preprosti majhni hlebčki z okusom arašidov. Potrebujemo le 4 sestavine. Super, kajne?

Kikiriki keksi – pripomočki:

  • tehtnica
  • 1 žlica
  • posoda (v kateri bomo miksali)
  • električni mikser
  • peki papir
  • pekač

Kikiriki keksi – sestavine:

  • 160 g moke (bele, del lahko nadomestimo s pirino)
  • 2 jajci
  • 90 g arašidovega masla
  • 70 g čokoladnega namaza (npr. nutella)

Kikiriki keksi – postopek:

Natehtamo 160 g bele moke. Del jo lahko nadomestimo s pirino.

Dodamo 2 celi jajčki.

Nato dodamo glavno sestavino kikiriki keksov in sicer 90 g arašidovega masla. In 70 g čokoladnega namaza (čokina, nutella ipd).

Vse skupaj najprej premešamo z električnim mikserjem, da se sestavine enakomerno porazdelijo. Potem pa se mase lotimo še z rokami. Ker lahko pri tem receptu uporabimo različen čokoladni namaz in ker se tudi sestava arašidovega masla lahko razlikuje od tega, ki sem ga uporabila jaz, priporočam, da maso na koncu “testirate” tako, da poskusite iz nje oblikovati kroglico. V kolikor bo masa premokra, dodajte še kak gram moke, če pa bo presuha, pa kakšno žličko čokoladnega namaza.

Masa, iz katere bomo kasneje oblikovali kikiriki kekse, naj nekaj časa počiva v hladilniku (ni pa nujno).

Pekač obložimo s peki papirjem. Kikiriki kekse pečemo 13-15 min na 170° C. Pečico predhodno ogrejemo. Pečeni piškotki imajo hrustljavo skorjico, medtem ko je sredica mehka.

H kikiriki keksom se odlično poda skodelica kave ali kapučina. Med nasveti kapučino za telebane preverite, če znate pravilno pripraviti kapučino.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor