Čokoladni piškoti iz 3 sestavin
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladni piškoti, ki jih pripravimo zelo hitro in enostavno, nas bodo z vonjem po čokoladi omamili. Zanje potrebujemo samo 3 sestavine! Iz mase lahko maredimo piškote v obliki hlebčkov, lahko pa jih nabrizgamo v zvezdice.

Cokoladni-piskoti-iz-3-sestavin

Čokoladni piškoti iz 3 sestavin – pripomočki:

  • tehtnica
  • 1 žlica
  • posoda (v kateri bomo miksali)
  • električni mikser
  • peki papir
  • pekač

Čokoladni piškoti iz 3 sestavin – sestavine:Cokoladni-piskoti-iz-3-sestavin-1

  • 150 g moke (bele ali pirine)
  • 150 g čokoladnega namaza (npr. nutella)
  • 1 jajce

 

 

 

Čokoladni piškoti iz 3 sestavin – postopek:

V posodo damo 150 g čokoladnega namaza. Uporabimo lahko nutello ali kakšen podoben čokoladni namaz. Če uporabimo nutello, bodo čokoladni piškoti malce temnejše barve kot če uporabimo druge različice čokoladnih namazov.

Cokoladni-piskoti-iz-3-sestavin-2

Dodamo 150 g moke. Ta je lahko bela ali pirina, lahko pa uporabimo mešanico obeh vrst.

Cokoladni-piskoti-iz-3-sestavin-3

Dodamo še tretjo sestavino in sicer 1 jajce.

Cokoladni-piskoti-iz-3-sestavin-4

Vse skupaj dobro premešamo z električnim mikserjem.

Cokoladni-piskoti-iz-3-sestavin-5

Mešamo tako dolgo, da dobimo enakomerno in mehko čokoladno zmes.

Cokoladni-piskoti-iz-3-sestavin-6

Čokoladne piškote iz 3 sestavin oblikujemo z rokami (roke naj bodo suhe!) v kroglice in jih zlagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Masa je precej mehka in prav je tako.

Cokoladni-piskoti-iz-3-sestavin-7

Uporabimo pa lahko tudi brizgalko za piškote in kreme ter na peki papir nabrizgamo majhne zvezdice.

Cokoladni-piskoti-iz-3-sestavin-8

Čokoladne piškote pečemo 12 min na 170° C. Pečico predhodno ogrejemo. Pečeni piškotki so najprej mehki, nato pa se nekoliko strdijo. Skorjica je hrustljava, sredica pa ostane mehka.

Cokoladni-piskoti-iz-3-sestavin-9

Skupaj s piškoti lahko postrežemo na hitro pripravljeno vročo čokolado, ki je ni potrebno kuhati.

Prijetno sladkanje!

 

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor