Čokoladne kroglice
Print Friendly, PDF & Email

Enostavno pripravljene čokoladne kroglice iz zmletih maslenih piškotov so pripravljene kot bi mignil, potrebujete pa zgolj nekaj sestavin.

Pripomočki za čokoladne kroglice

  • skleda za pripravo mase
  • kuhinjska tehtnica
  • žlica
  • pladenj ali krožnik
  • manjši skodelici (za posip, ni nujno)
  • hladilnik
  • pripomoček za mletje piškotov (mikser)

Sestavine za čokoladne kroglice

Za cca. 30 čokoladnih kroglic

  • 200 g zmletih maslenih piškotov (Albert piškoti, Plazma, Piknik piškoti, …)
  • 70 g čokolade v prahu (cca. 3 žlice)
  • 170 g kondenziranega mleka
  • 2-3 žlice mleka (po občutku)

Po želji in okusu:

  • malo kokosove moke ali čokolade v prahu v kateri bomo povaljali kroglice (ni nujno).

Priprava čokoladnih kroglic

Najprej zmeljemo piškote. Če električnega pripomočka za to nimate, jih lahko zmeljete tako, da jih daste v večjo PVC vrečko, ki jo dobro zaprete in z valjarjem povaljate po njej in tako čim bolj zdrobite piškote.

Sama pa sem tokrat pri roki imela že zmlete maslene piškote, zato sem ta korak izpustila in sem piškote le vsula s skledo, v kateri sem pripravila maso za čokoladne kroglice. K mletim piškotom sem dodala še čokolado v prahu in kondenzirano mleko (v trgovini ga boste našli na policah poleg sladke smetane, smetane za kuhanje, trajnega mleka in podobnih izdelkov). Lahko ga naredite tudi sami.

Sestavine premešamo med seboj in nato dodamo mleko. 2-3 žlice, po občutku, toliko, da dobimo maso, ki se bo dala lepo oblikovati v kroglice. Pazite, da ne bo premokra, zato morda za začetek dodajte le 2 žlici mleka in po potrebi nato še eno.

S čistimi rokami zajemamo maso, in jo med dlanmi oblikujemo v poljubno velike kroglice, ki jih odlagamo eno poleg druge na krožnik ali pladenj, ki smo si ga pripravili v ta namen.

Ko smo oblikovali vse kroglice, se odločimo, ali jih bomo povaljali še v kokosovi moki, čokoladi v prahu ali nič od naštetega. Sama sem se odločila za vse tri možnosti in sem tako nekaj čokoladnih kroglic povaljala v kokosovi moki, nekaj v čokoladi v prahu, nekaj pa sem jih pustila takšnih, kot so. Lahko jih povaljate tudi v čokoladnih mrvicah, pisanih mrvicah, mletih oreščkih … Po želji in okusu. Tudi v drobno zmletih piškotih bi šlo.

Po tem, ko so vse kroglice oblikovane in po želji povaljane v izbranem dodatku, jih damo v hladilnik za približno 1 uro, lahko tudi dlje, nato pa jih postrežemo. Najboljše so hladne, zato jih hranimo v hladilniku, kjer brez težav počakajo nekaj dni.

Prijetno sladkanje želim.

Ljubitelje kroglic pa vabim, da poskusijo tudi:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor