Svinjski kotleti brez kosti s klobaso in slanino
Print Friendly, PDF & Email

Svinjski kotleti brez kosti s klobaso in slanino so okusni, nasitni in za oči zanimivi, posebno, če za dekoracijo uporabimo še barvito svežo zelenjavo. Za pripravo sicer potrebujemo malo več časa, kot če bi vsako stvar ponudili posebej, je pa okus svežega mesa, ki je prepojen s kranjsko klobaso in prekajeno slanino, bolj slasten.

Svinski kotleti brez kosti s klobaso in slanino

Pripomočki za pripravo kotletov s klobaso in slanino

  • pekač 22 x 35 cm

Sestavine za kotlete s klobaso in slanino

Za osem oseb:

  • 2000 g svinjskih kotletov brez kosti (v kosu)
  • 1 kranjska klobasa (1 par) ali druge vrste klobas
  • 1 žlička nasekljanega česna
  • 20 do 30 g morske soli
  • 100 g ali 6 rezin prekajene slanine

Priprava svinjskih kotletov s klobaso in slanino

Nabavimo si lep kos svinjskih kotletov brez kosti, ki naj bodo v enem kosu in v dolžini približno dveh polovic kranjske klobase.

Svinski kotleti brez kosti s klobaso in slanino

Z dolgim ostrim špičastim nožem naredimo zarezo po sredini kotletov, pripravimo sol, narezano slanino in sesekljan česen.

Svinski kotleti brez kosti s klobaso in slanino

Meso z vseh strani natremo s soljo in potresemo s sesekljanim česnom.

Svinski kotleti brez kosti s klobaso in slanino

 

Nato v zarezo z obeh strani vstavimo polovički kranjske klobase.

Svinski kotleti brez kosti s klobaso in slanino

In obložimo oziroma ovijemo meso s slanino.

Svinski kotleti brez kosti s klobaso in slanino

Obložen kos svinjskega mesa zavijemo v peki papir, ga povežemo z vrvico in položimo v pekač. Navadno pečico segrejemo na 180 °C  in meso pečemo 120 minut.

Svinski kotleti brez kosti s klobaso in slanino

Nato meso odkrijemo in pečemo še 30 minut, na enaki temperaturi,  da se površina s slanino lepo zapeče.

Svinski kotleti brez kosti s klobaso in slanino

Pečen kos položimo na kuhinjsko desko in ga razrežemo na poljubno velike kose. Pečen kos se najlepše razreže, če se delno ohladi.

Svinski kotleti brez kosti s klobaso in slanino

Ko združimo svinjsko meso, kranjsko klobaso in prekajeno slanino, je dober okus zagotovljen. Lučka Glaser

Zraven dobrega mesa pa se prileže tudi dobra solata:

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor