Svinjski trakci v česnovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Svinjski trakci v česnovi omaki so zaradi hitre priprave primerni za hitro kosilo, ko se nam mudi, želimo si pa okusnega obroka. Tako pripravljeno meso pa bo navdušilo tako otroke, kakor starejše, saj mesa ne bo potrebno rezati.

Meso narezano na trakce, je zelo mehko, ker se zmehča zaradi prečnega rezanja na vlakna mesa, je sočno in okusno, ker smo meso na hitro popražili in bogati ga okusna omaka. Zraven svinjskih trakcev lahko ponudimo kuhane domače jajčne testenine, krompir, riž, …

Svinjski trakci v česnovi omaki

Pripomočki za pripravo svinjskih trakcev v česnovi omaki

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za svinjske trakce v česnovi omaki

Za 2 obroka:

  • 500 g svinjskega mesa (bočnika, vratovine …)
  • 1 žlica masti ali olja
  • 3 žlice drobtin
  • 1 žlička sesekljanega česna
  • 1 žlička jušne zelenjave (sveže suhe)
  • 1/2 žličke suhega majarona
  • 500 ml vode, še bolje goveje ali kokošje juhe
  • morska sol po okusu
  • poper po želji

Priprava svinjskih trakcev v česnovi omaki

Svinjsko meso lahko kupimo v kosu ali pa že narezano na zrezke, če smo kupili meso v kosu, ga najprej narežemo na zrezke, potem pa zrezke na trakce, ki jih režemo prečno na vlakna mesa, trakci naj bodo  1-2 cm široki in dolgi okoli 3 -4 cm.

Svinjski trakci v česnovi omaki

Česen olupimo in nasekljamo na drobno, v kozico damo maščobo in na hitro popražimo česen, da zadiši, potem dodamo narezane svinjske trakce.Svinjski trakci v česnovi omakiMed stalnim mešanjem pražimo, da so zapečeni iz vseh strani in, da tudi tekočina od mesa izhlapi, nato dodamo drobtine, suho ali svežo jušno zelenjavo, majaron in posolimo.Svinjski trakci v česnovi omakiVse sestavine dobro premešamo in zalijemo z vodo ali čisto juho, pokrijemo in pustimo, da počasi vre 15 minut. Kosilo je nared. Jaz sem za zraven svinjskih trakcev skuhala doma narejene široke jajčne rezance, čas kuhanja je 2 do 3 minute.

Zlato pravilo kuhanja testenin je, da 100 g testenin kuhamo v 1 l vode, glede na težo testenin povečamo količino vode. Vodo zavremo, ko voda zavre, jo posolimo, s tem povečamo temperaturo vodi in dodamo testenine v vročo vodo, pokrijemo posodo, da ponovno hitro zavre in v napol pokritem loncu kuhamo, da so testenine kuhane po vaši želji,oziroma navodilih na embalaži. Kuhane testenine  preložimo na cedilo, vodo od kuhanja testenin lahko shranimo za zalivanje omak, enolončnic …Svinjski trakci v česnovi omaki

Svinjske trakce v česnovi omaki ponudimo še vroče, poleg različnih prilog.

Vsekakor pa zraven svinjskih trakcev v česnovi omaki za popolno doživetje, ponudimo tudi sezonsko solato ali pa drugo solato, ki jo obožujete.

Svinjski trakci v česnovi omaki

Jaz zrezke velikokrat delam s česnom, saj so zelo okusni. Lučka Glaser

Različne ideje, kaj ponuditi zraven svinjskih trakcev v česnovi omaki

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor