Svinjski kotleti v čebulni omaki
Print Friendly, PDF & Email

Svinjski kotleti v čebulni omaki so slastni, sočni in zelo okusni, saj jih čebula, s svojim vonjem in okusom, še dodatno obogati. Priprava je zelo hitra in tudi dodanih začimb je zelo malo, da se obdržita vonj in okus svinjine ter čebule, seveda pa brez soli ne bomo dosegli pravega okusa.

Svinjski kotleti v čebulni omaki

Pripomočki za kotlet v čebulni omaki

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za svinjske kotlete v čebulni omaki

Za 6 oseb:

  • 1200 g svinjskih kotletov s kostjo
  • 300 g čebule
  • 40 g česna
  • 1 žlica suhe jušne zelenjave
  • 60 ml sončničnega olja ali 1 žlica svinjske masti
  • sol po okusu
  • poper po okusu

Priprava svinjskih kotletov v čebulni omaki

Svinjske kotlete narežemo na kose približno enake debeline in jih natremo s soljo in poprom po obeh straneh. Če kotlete kupujemo pri mesarju je priporočljivo, da ga zaprosimo, da jih že on nareže in nam doma prihrani trud pri rezanju.

Svinjski kotleti v čebulni omaki

Čebulo in česen olupimo, ju na drobno sesekljamo in ju v ponvi na sončničnemu olju ali na svinjski masti prepražimo toliko, da zadiši in čebula postekleni. Prepraženo čebulo in česen poberemo iz ponve in ju shranimo v skodelico.

Svinjski kotleti v čebulni omaki

Svinjske kotlete, ki smo jih nasolili in popoprali naložimo v ponev, iz katere smo pobrali prepraženo čebulo in jih na zmernem ognju popečemo po obeh straneh. Čas pečenja je 10 do 15 minut, ki pa je odvisen tudi od debeline kotletov in moči ognja. Ko kotleti dobijo rahlo zapečeno barvo po obeh straneh, jim dodamo že prepraženo čebulo in česen, ki smo ju shranili v skodelico.

Kotlete, skupaj s čebulo in česnom pečemo na zmernem ognju še 10 do 15 minut, da tudi čebula dobi lepo rumeno barvo, med pečenjem lahko kotlete tudi obrnemo in čebulo večkrat premešamo, tako da je enakomerno zapečena in skupaj z zapečenim kotletom tudi zapeljiva.

Svinjski kotleti v čebulni omaki

Pečen svinjski kotlet skupaj s čebulo ponudimo še vroč, za prilogo pa lahko ponudimo krompir pripravljen na različne načine, kot tudi vse vrste zelenjavnih prilog.

Svinjski kotleti v čebulni omaki

Svinjski kotlet je bolj okusen, če ga pečemo skupaj s kostjo. Lučka Glaser

Nasveti za priloge  k svinjskemu kotletu s čebulo:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor