Regrat s tortelini, zabeljen z ocvirki
Print Friendly, PDF & Email

Regrat s tortelini, ki je zabeljen še z ocvirki, je prava poslastica za vse, ki obožujejo regrat in ga želijo imeti za glaven obrok, pa naj bo to za malico, kosilo ali večerjo. Regrat z bogatimi dodatki je pravi hit, ponudimo ga kot samostojen obrok, kot solatni krožnik. Ponudimo še toplega, saj je tako pripravljen regrat zelo mehak in okusen za uživanje.

Regrat je bogat z vitamini in rudninami: s kalcijem, karotenom in vitaminom C, vitamine B1, B2 in E in tudi  druge mineralne snovi. Železa ima celo več kot špinača. Pomembno pri nabiranju listov regrata pa je, da ga nabiramo v čistem okolju.

Regrat s tortelini zabeljeni z ocvirki

Pripomočki za pripravo regrata s tortelini

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za regrat s tortelini, zabeljen z ocvirki

Za 2 osebi:

  • 140 g očiščenega regrata
  • 250 g tortelinov s pršutom ali po želji
  • 60 g šunke ali šunkarice
  • 2 žlički sesekljanega česna
  • 2 žlici ocvirkov z mastjo
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • sol po okusu
  • poper po želji

Priprava regrata s tortelini, zabeljenega z ocvirki

Regrat naberemo v čistem okolju in ga očistimo vseh grdih listov, trav…,  če ima regrat dolge liste, jih enkrat ali pa dvakrat prerežemo, da dobimo listke dolge 2 do 3 cm, nato regrat večkrat operemo v večji količini vode, ko opazimo, da je voda čista, je tudi regrat čist, naložimo ga na cedilo ali v solatno centrifugo, da voda odteče. Tako pripravljen regrat naložimo v skledo, kjer bomo solato zamešali.

Regrat s tortelini in zabeljeni z ocvirki

V pokriti posodi pristavimo 2500 ml vode, ko voda zavre, jo posolimo in damo kuhati torteline, kuhamo jih po navodilu proizvajalca, kuhane s pomočjo penovke preložimo na krožnik, da se delno ohladijo.

Regrat s tortelini in zabeljeni z ocvirki

K regratu dodamo delno ohlajene torteline in na drobno sesekljan česen.

Regrat s tortelini in zabeljeni z ocvirki

V kozici segrejemo ocvirke na masti, da se zapenijo, malo počakamo, da se neha peniti in se temperatura se malo zniža.

Regrat s tortelini in zabeljeni z ocvirki

Šunko narežemo najprej na rezine nato na rezance, dodamo k regratu, vse skupaj še posolimo, polijemo z kisom in zabelimo s srednje vročimi ocvirki.

Regrat s tortelini in zabeljeni z ocvirki

Vse sestavine na hitro, a dobro premešamo, razdelimo v dve skledi in, še toplo regratovo solato s tortelini ponudimo za obrok.

Regrat s tortelini zabeljeni z ocvirki

Polna skleda regrata je kot polna skleda zdravja. Lučka Glaser

Poglejte še drugačne postopke priprave regrata:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor