Nadevane bučke z mletim mesom
Print Friendly, PDF & Email

Nadevane bučke z mletim mesom so malo drugačne polnjene bučke, še bolj zanimive za oko, saj jih oblikujemo v obliki skodelice, nato jih napolnimo z nadevom iz mletega mesa in riža, skodelice na koncu pokrijemo še z rezinami sira, za še bolj okusen obrok.

V času rasti bučk, te pripravljamo na veliko različnih načinov in prav vsi so imenitni, na dnu recepta najdete še nekaj idej kako lahko še pripravimo bučke.

Nadevane buče z mletim mesom

Nadevane bučke z mletim mesom – pripomočki

 • pekač velikosti 35 x 21 cm

Nadevane bučke z mletim mesom – sestavine

Za 4 obroke:

 •  3 srednje velike bučke cukete, vsaka težka cca. 700 g*
 • 500 g mletega mešanega mesa
 • 70 g čebule
 • 50 g olja po želji
 • 30 g česna
 • 50 g riža
 • šopek peteršilja
 • morska sol po okusu
 • poper po želji
 • 2 jajca
 • 150 do 200 g sira toast light

* Bolj kot sama teža bučk, je pomembna njihova dolžina. Potrebujemo 12 kosov, vsak naj bo dolg 6 cm, kar pomeni, da mora skupna dolžina bučk zadostovati 72 cm oziroma tam okoli, centimeter gor ali dol.

Nadevane bučke z mletim mesom – postopek priprave

Najprej si pripravimo vse sestavine, da bo priprava nadevanih bučk z mletim mesom potekala nemoteno. Olupimo čebulo in česen, čebulo na drobno narežemo, česen dobro sesekljamo, riž odtehtamo in ga dobro speremo in odcedimo v cedilu, meso damo v večjo skledo, kjer ga posolimo in popopramo ter dobro premešamo.Nadevane buče z mletim mesomV ponev damo polovico olja in na njem prepražimo čebulo, da postekleni, nato dodamo mleto meso in med stalnim mešanjem pražimo, ko je meso prepraženo dodamo še česen, riž in peteršilj vse sestavine med mešanjem pražimo še 5 minut, da se sestavine dobro porazdelijo v maso. Sedaj ponev odstavimo iz kuhalne plošče, da se nadev za bučke delno ohladi, medtem, ko bomo pripravljali skodelice iz bučk.Nadevane buče z mletim mesomBučke cukete narežemo na enako dolžino to je na približno 6 cm, na zunanjem delu jih zebrasto olupimo, 1 cm olupljen, 1 cm neolupljen in nadaljujemo, da pridemo okrog bučke, to naredimo, da toplota prej pride do nadeva, sedaj pazljivo z žlico izdolbemo del sredice, dno 1 cm pa pustimo, da nadev ostane v bučkini skodelici.

Nadevane buče z mletim mesom

Med tem časom, ko smo pripravljali skodelice iz bučk, se nam je nadev že delno ohladil, sedaj v nadev ubijemo jajca in jih dobro umešamo v nadev, da se jajci povežeta z ostalimi sestavinami.

Nadevane buče z mletim mesom

Pekač premažemo z drugo polovico olja in nanj polagamo skodelice iz bučk, ki smo jih napolnili z nadevom iz mletega mesa.

Prav vsako napolnjeno skodelico z bučkami pokrijemo z rezino sira, ki ga narežemo na primerno velike kose, da pokrijejo nadev v skodelici, zaradi tega bodo sokovi od nadeva ostali v notranjosti in se bo riž lepo zmehčal.

Nadevane buče z mletim mesom

Pripravljene nadevane bučke z mletim mesom damo v ogreto pečico na 180 °C na srednjo prečko in pečemo 40 minut, da se bučkine skodelice lepo zapečejo.

Nadevane buče z mletim mesom

Nadevane bučke z mletim mesom lahko postrežemo še vroče, ob sezonski solati, okusne pa so tudi hladne, ker se okus nadeva prepoji z bučko.

Nadevane buče z mletim mesom

Bučke osvajajo nas in naše kuhinje zaradi možnosti raznovrstne priprave. Lučka Glaser

Pripravila sem vam nekaj mojih receptov z bučkami za ideje in pripravo

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor