Umešana jajčka s popečeno hamburško slanino
Umešana jajčka s popečeno hamburško slanino so močan jutranji obrok in kombinacija, ki je pogosta na jedilnikih ne le pri nas, ampak po celi Evropi in tudi Ameriki. Čas priprave je zelo hiter in enostaven, zato je priljubljen tudi pri moških, ko hočejo kakšen dan presenetiti svojo najdražjo pri zajtrku. Kalorije, ki jih vsebujejo jajca in slanina zadoščajo do poznega kosila ali zgodnje večerje.
Pripomočki za umešana jajčka s popečeno hamburško slanino
- ponev
- štedilnik
- kuhalnica
- krožnik
- deska
- nož
Sestavine za umešana jajčka s popečeno hamburško slanino
Za 2 osebi:
- 100 g hamburške slanine
- 3 jajca
- 1 žlica sončničnega olja
- sol in poper po okusu
Postopek priprave umešanih jajčk s popečeno hamburško slanino
Slanino narežemo na tanke rezine, lahko pa kupimo tudi narezano. V ponvi segrejemo sončnično olje.
Ko je olje segreto, dodamo narezano hamburško slanino in jo popečemo po obeh straneh, ko je popečena, jo damo na krožnik.
Na olju, na katerem smo popekli slanino popečemo tudi jajca, da prevzamejo vonj in okus po slanini in so še bolj okusna, na koncu jih tudi posolimo.
Jajca dobro premešamo in, ko so popečena, jih dodamo k popečeni slanini na krožnik, po želji popopramo in obrok je pripravljen.
Zraven ponudimo še doma pečen kruh:
- konopljin kruh,
- polnozrnati kruh,
- polnozrnat kruh z ovsenimi kosmiči,
- ajdov kruh z orehi,
- mlečni bel kruh.
Dober tek vam želim, Lučka Glaser.