Enostaven biskvit s sadjem
Enostaven biskvit s sadjem je sladica, ki jo lahko postrežemo ob katerikoli priložnosti. Priprava je enostavna in nam ne vzame veliko časa. Sadje lahko uporabimo sveže, zamrznjeno ali odcejeno iz kompota.
Pripomočki za enostaven biskvit s sadjem:
- papir za peko
- pečica
- mešalnik
Sestavine za enostaven biskvit s sadjem:
Za pekač premera 26 cm:
- 250 g moke
- 180 g sladkorja
- 1 dl mleka
- 0,5 dl olja
- 3 jajca
- 1 pecilni prašek
- 1 vanilin sladkor
- 200 do 300 g sadja (jaz sem dala izkoščičene češnje ker je ravno sezona zanje)
Postopek za enostaven biskvit s sadjem:
Jajca (ni potrebno ločevanje beljakov od rumenjakov), sladkor ter vanilin sladkor penasto umešamo. To traja 4 do 5 minut, da dobimo res penasto maso.
Nato postopoma med mešanjem dolivamo mleko in olje. Moko s pecilnim praškom presejemo in jo na koncu dodajamo po žlicah.
Ko je masa gladko premešana si pripravimo sadje (operemo, osušimo, če je potrebno tudi izkoščičimo), pekač prekrijemo s papirjem za peko in maso vlijemo v pekač.
Po masi enakomerno razporedimo poljubno sadje. Jaz sem dala češnje, ker je ravno sezona zanje. Sadje pa je lahko tako sveže, kot tudi zamrznjeno ali odcejeno iz kompota.
Pečemo v klasični pečici 30 do 40 minut na 180 °C. Odvisno od višine peciva. Če je pecivo pečeno preverimo z zobotrebcem. Zobotrebec zapičimo na sredini pekača v pecivo, izvlečemo in če so še sledi mehkega testa na zobotrebcu, pečemo še nadaljnih 5 minut.
Pecivo ohladimo, po želji še posujemo s sladkorjem v prahu ter postrežemo ob najrazličnejših priložnostih.
Enostaven biskvit s sadjem je primeren tudi za poletna druženja, piknike, itd. Saj ne bo nič narobe, če bo kakšno uro na višjih temperaturah.
Dober tek 😊