Domači (instant) kapučino
Domači instant kapučino je veliko boljši od vseh, ki jih dobimo v trgovini. Poleg tega pa tudi bistveno cenejši. Ker v trgovini težko najdem kapučino brez ali z minimalno količino dodanega sladkorja in da bi poleg tega bil še popolnega okusa in seveda z veliko pene, sem se lotila izdelave lastnega, domačega kapučina. Sedaj, ko je moj domači kapučino izdelan do konca, recept pošiljam tudi vam. Poskusite ga narediti, kajti potrebujete le 10 minut za izdelavo. Domači kapučino izdelan po mojem receptu zadostuje za 20 srednje velikih kavnih skodelic.
Pripomočki za izdelavo domačega kapučina:
- kovinska ali kartonasta posoda,velikosto 500g
- tehtnica
- velika jušna žlica
- mali baterijski aparat za mešanje kapučina(najdemo ga v vseh bolje založenih trgovinah)
- kuhalnik za vodo
- kavna skodelica(2 dl)
Sestavine za izdelavo domačega kapučina:
Za 300 g kapučina v prahu ali 20 srednje velikih kavnih skodelic
- 230 g mleka v prahu
- 1 vanilijev sladkor
- 10 g čokolade ali kakava v prahu
- 5 g mletega cimeta
- 20 g jedilne sode bikarbone
- 30 g instant kave (Nescafe)
- 2 jušni žlici sladkorja (sladkamo po želji)
- 2 dl prekuhane vode (za 1 skodelico)
Postopek za pripravo domačega kapučina:
Postopek za pripravo je zelo preprost. Potrebujemo manj kot 10 minut. Zgoraj naštete suhe sestavine preprosto stehtamo in jih damo v kovinsko ali kartonasto škatlo.
Škatlo zapremo in večkrat dobro potresemo.
Preverimo, ali so vse sestavine med seboj dobro združene in po potrebi postopek ponovimo.
V kavno skodelico damo 2 čajni žlički dobro potresenega domačega kapučina in sladkor po želji.
Zakuhamo 2 dl vode,vlijemo v skodelico samo toliko vode, da prekrije prah domačega kapučina in ga premešamo z baterijskim aparatom za mešanje kapučina.
Nato vlijemo preostalo vodo in uživamo v čarobnem okusu domačega kapučina.