Zeleni obrok – blitva z banano
Print Friendly, PDF & Email

Zeleni obrok – blitva z banano je poln vitaminov in energije. Najbolje je, če si ga pripravimo za zajtrk. Priprava nam ne vzame veliko časa, zato je zeleni obrok primeren tudi za tiste, ki so zelo na tesno s časom, pa se kljub temu zavedajo, kako zdrav in pomemben obrok je zajtrk.

Zeleni obrok - blitva z banano

Zeleni obrok – blitva z banano – pripomočki:

  • blender

Zeleni obrok – blitva z banano – sestavine:

  • 1 list blitve
  • 1 bolj zrela banana
  • nekaj žlic hladne vode
  • začimbe (po želji in okusu)

Zeleni obrok – blitva z banano – postopek:

Za pripravo zelenega obroka izberemo čimbolj zrelo banano. Nič ni narobe, če so na olupku banane že črne pikice. Takšna banana je bolj sladka in precej zakrije okus blitve, zato zeleni obrok – smoothie z veseljem popijejo ali pojedo tudi otroci. Banano olupimo in jo nalomimo na kose ter damo v blender.

Svež list blitve (najbolje je direkt iz vrta) operemo, malce osušimo ter natrgamo na kose ter dodamo k banani v blender. Kompaktni del blitve – stebna ne uporabimo.

Za lažje miksanje dodamo nekaj žlic hladne vode. Zmiksamo do gladkega.Zeleni obrok - blitva z banano

Postrežemo lahko v kozarcu ali skodelici. Strukturo prilagodimo svoji želji. Če želimo bolj tekoč obrok, da ga lahko hitreje zaužijemo in ga enostavno spijemo iz kozarca, dodamo več vode. Če nam bolj ustreza bolj gost, pa dodamo malo ali skoraj nič tekočine. V tem primeru ga lahko postrežemo v skodelici in ga jemo z žlico.

Zeleni obrok - blitva z banano

Naj vam tekne!

Poskusite še druge zanimive zdrave obroke, ki jih lahko popijemo na hitro: bananin lassi, smoothie za čiščenje ledvic, smoothie za boljšo kri, jogurtov napitek – sladki lassi, smoothie z borovnicami, zeleni smoothie za manjši apetit in smoothie relax.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor