Smoothie za boljšo kri
Print Friendly, PDF & Email

Smoothie za boljšo kri je sestavljen iz 3 sestavin in je prava vitaminska bomba. Najbolje je, da si ga pripravimo za zajtrk in tako že zjutraj poskrbimo, da bomo čez dan imeli dovolj energije in da bo naše počutje zares dobro. Poglejmo, katera je skrivnostna sestavina, ki daje smoothiju tako čudovito barvo.

Smoothie za boljšo kri – pripomočki:

  • blender (smoothie mikser)

Smoothie za boljšo kri – sestavine:

  • 1 bolj zrela banana
  • 1 kivi
  • nekaj kolobarjev rdeče pese
  • nekaj žlic vode (po potrebi)

Smoothie za boljšo kri – postopek:

Za pripravo smoothija vedno izberemo bolj zrelo sadje. Predvsem banana naj bo takšna, ki že ima na olupku kakšno črno pikico. Takšne banane so običajno v notranjosti še vedno bele barve, vsebujejo pa bistveno več naravnega sladkorja kot manj zrele banane. Banano olupimo in z manjšim nožem ali kar z rokami razkosamo na manjše kose in damo v blender. Kivi olupimo, potrudimo se, da odstranimo zgolj plast olupa in čim manj zelenega mesa, saj se tik pod olupom skriva veliko vitaminov. Rdečo peso olupimo in narežemo na kolobarje. Kolobarji naj bodo tanjši, da se blender ne bo preveč namučil. Da je rdeča pesa zdrava za kri, so govorile že naše babice. In babice imajo vedno prav. Rdeča pesa je namreč polna železa, ki je pomemben pri nastanku rdečih krvnih celic, ki oskrbujejo telo s kisikom. Vsebuje tudi kalij, fosfor, kalcij, magnezij, mangan, baker, selen in jod ter vitamine skupine B (folno kislino) ter vitamin C. Lahko bi naštevali številne pozitivne učinke na telo, a če povzamem, je rdeča pesa superživilo, ki ugodno vpliva na srce, kri, mišice in možgane.

V blender najprej stresemo razkosano banano, nato pa še kivi in peso.

Pričnemo z miksanjem in pazimo, da blenderja ne “skurimo”. Koščki pese so vendarle nekoliko trši kot sta banana in kivi, zato raje miksajmo postopoma in po potrebi dodajmo nekaj žlic vode. Če imate radi bolj tekoči smoothie, dodajte še malo več vode.

Po želji lahko – tako kot vsakemu smoothiu – primešate še izbrane poljubne začimbe. Če večkrat pripravljate smoothie, je nabolje, da si pripravite mešanico začimb za smoothie, ki vam bo prihranila kar nekaj dragocenega časa v kuhinji.

Prijetno uživanje te vitaminske bombe!

Poskusite še druge slastne in zdrave smoothie, ki ugodno vplivajo na vaše telo:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor