Smoothie z borovnicami
Print Friendly, PDF & Email

Smoothie z borovnicami je hitro pripravljen obrok, ki ga običajno zaužijemo za zajtrk. Lahko pa si ga privoščimo tudi za malico ali kot slasten posladek tekom dneva. Borovnice so bogat vir antioksidantov, zato bi jih morali pogosteje uživati. Raziskave kažejo, da preprečujejo razna vnetja, zmanjšujejo tveganje za bolezni srca, izboljšujejo prebavo, izboljšajo našo koncentracijo in spomin ter celo zavirajo staranje kože. Privoščite si ta slasten obrok, brez sladkorja!

Smoothie z borovnicami – pripomočki:

  • blender
  • skodelica
  • žlica

Smoothie z borovnicami – sestavine:

Količine so za en obrok.

  • 1 zrela banana
  • 1,5 – 2 dl mleka (lahko nadomestimo z vodo)
  • ščepec mletega cimeta (po želji)
  • 2-3 žlice borovnic

Smoothie z borovnicami – postopek:

Za pripravo smoothija izberemo bolj zrelo banano, saj vsebuje več naravnega sladkorja. Olupimo jo in kar z rokami razkosamo in damo v blender. Prilijemo 1,5 dl mleka, če imamo radi bolj tekoči smoothie, pa še malce več. Dodamo večji ščepec cimeta. Cimet ima veliko pozitivnih lastnosti in že po stari ajurvedski medicini velja za sestavino, ki dviguje odpornost. Z njim pa ne smemo pretiravati; zaužijemo ga lahko približno 3/4 čajne žličke na dan. V smoothie lahko dodamo še druge poljubne začimbe. Pripravimo si lahko tudi mešanico začimb za smoothie in tako prihranimo nekaj časa.

V blender dodamo še 2-3 žlice borovnic. Uporabimo lahko sveže ali zmrznjene. Predhodno jih malce odtalimo. Zapremo s pokrovčkom in zmiksamo. Miksamo kratek čas, saj se sestavine hitro povežejo med seboj. Preberite še nasvet za shranjevanje borovnic – brez sladkorja.

Kombinacija banane in borovnic nam pričara čudovito pastelno vijolično barvo, bogat okus in prijetno aromo. Nalijemo v skodelico ali kozarec in postrežemo takoj.

Dober tek!

Poskusite še druge zanimive smoothie:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor