Zeleni smoothie za manjši apetit
Print Friendly, PDF & Email

Zeleni kašasti sok ali zeleni smoothie je nekaj najboljšega, kar lahko podarimo svojemu telesu za dobro jutro. Priprava nam ne vzame veliko časa, saj ga pripravimo v eni sami minuti. Telo napolnimo z veliko količino vitaminov (predvsem vitamin A in vitamin C), magnezijem, folno kislino, aminokislinami in še in še. Napitek manjša apetit, poleg tega pa ureja prebavo in čisti telo. Z rednim pitjem postane naša koža bolj čvrsta, mladostna, morebitne akne pa izginejo. Veliko ljudi že pozna zeleno skrivnost, zakaj je ne bi preizkusili tudi vi?

Zeleni smoothie za manjši apetit – pripomočki:

  • blender / smoothie maker / palični mešalnik
  • 3 dl kozarec
  • slamica (po želji)

Zeleni smoothie za manjši apetit – sestavine:

  • 2 lista blitve (uporabimo lahko tudi mlado špinačo)
  • 2-3 dl vode sobne temperature

Če se z zelenim smoothiejem srečujete prvič, priporočam, da dodate še 1 zrelo banano, ki bo izboljšala okus.

Zeleni smoothie za manjši apetit – postopek:

Zeleni smoothie za manjši apetit pripravimo zares hiro. Potrebujemo le dve sestavini: zelene liste blitve ter kozarec vode. Po želji lahko dodamo tudi kos sadja, s katerim lahko precej izboljšamo “zeleni” okus. Blitvo operemo, jo damo v posodico za pripravo smoothija ter prilijemo 2 do 3 dl vode. Voda naj ne bo premrzla.

S pokrovčkom zapremo posodico ter zmiksamo v gost zeleni sok. Če imate raje manj goste smoothie, lahko dolijete še nekaj vode. Popijemo oziroma postrežemo takoj.

Pa na zdravje!

Če radi pripravljate različne smoothije, poskusite tudi Smoothie, ki zavira staranje, Smoothie Relax in Smoothie – vitaminska bomba.

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.2]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor