Umešana jajčka s suho salamo
Umešana jajčka s suho salamo so nastala, ko je bilo potrebno porabiti že narezano suho salamo, ki je ostala od narezka. In tako je nastal odličen in zares okusen zajtrk. Zraven smo jedli še domač pirin kruhek z oreščki in si oblizovali prste.
Umešana jajčka s suho salamo – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- ponev
- lopatka
Umešana jajčka s suho salamo – sestavine:
Količina je za 2 osebi ali eno zelo lačno osebo.
- 4 jajca
- 10 rezin suhe salame
- 1 žlica maščobe (vrsta po želji)
- ščepec soli in popra
- nekaj lističev sveže bazilike
Umešana jajčka s suho salamo – postopek:
Suho salamo narežemo na majhne tanke trakce.
V ponvi segrejemo eno žlico maščobe. Uporabite lahko poljubno vrsto maščobe – tisto, ki jo uporabljate tudi sicer. Jaz sem tokrat uporabila kokosovo olje, včasih pa uporabim tudi “domače ocvirke”. Na segreto maščobo stresemo na trakce narezano suho salamo in jo 2 minuti pražimo ter večkrat premašamo z lopatko.
Solimo in popramo po okusu.
Z lopatko vse skupaj premešamo. Jajčka pečemo do poljubne stopnje; nekateri imajo radi bolj “mokra”, drugi bolj “suha” jajčka.
Serviramo jih takoj. Po želji lahko po umešanih jajčkah s suho salamo potresemo še na koščke natrgano svežo baziliko, saj se zelo lepo ujame z okusom suhe salame.
Ljubitelji nasitnih zajtrkov, poskusite tudi: kruhove šnite brez mleka, špargljevo omleto, palačinke z banano, pisana jajčka, palačinke brez mleka in brez moke, omleto z rukolo in hrustljavim kruhom ali jajček v toastu.